Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η παιδική χαρά της γειτονιάς μας



Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τα 12ο,18ο και 26ο νηπιαγωγεία Χανίων συναποφασίζουν για την μορφή που θα έχει η Παιδική χαρά που θα δημιουργηθεί στη γειτονιά τους. Μία από τις πρωτεργάτριες σε αυτή τη προσπάθεια είναι η μητέρα μαθητού του 26ου νηπιαγωγείου και υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας που αντελήφθη το πρόβλημα του σχολείου και της γειτονιάς μας.





Την Τετάρτη 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση φορέων και σχολείων στο χώρο του 26ου νηπιαγωγείου και στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος για να συναποφασίσουν τα παιχνίδια και το χώρο που αυτά θα τοποθετηθούν στη νέα παιδική χαρά που είναι τόσο απαραίτητη στη γειτονιά μας. Το όνομα αυτής:  " Μυστικός παιδόκηπος".




Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στις  5μμ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δράση στο χώρο της παιδικής χαράς και είναι καλεσμένα όλα τα παιδιά της γειτονιάς του Κουμπέ για να συμβάλουν στη διαμόρφωση του "Μυστικού Παιδόκηπου"






Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Κυριακής μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

https://drive.google.com/file/d/0B4uWlJrYjdC7V2VmcU9NbUN3UTg/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0B4uWlJrYjdC7S0xRZHRRcHQ5RXpjVDJLbmhGRjV3ZWd3YjZj/view?usp=sharing

Στο 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων, έγιναν δραστηριότητες προετοιμασίας των παιδιών για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν, αφού έχει αρχίσει να φτιάχνεται και η παιδική χαρά του σχολικού μας συγκροτήματος. 

1η φάση

Αρχικά πήγαμε και είδαμε τον χώρο που διαμορφώνεται πίσω από το νηπιαγωγείο μας. Μετά στην ολομέλεια κάθε παιδί έλεγε ποιο παιχνίδι θα του έρεσε να περιλαμβάνουν οι παιδικές χαρές.



2η φάση

Στην συνέχεια κολλήθηκαν οι προτιμήσεις στις παιδικές χαρές. Όπως είπαν τα παιδιά η παιδική χαρά των σχολείων είναι μικρή και δεν χωράει όλες τις προτιμήσεις, οι οποίες και τοποθετήθηκαν στην μεγαλύτερη. Μετά από ψηφοφορία η δική μας παιδική χαρά ονομάστηκε " Μαγικός Κήπος"




 3η φάση

Τα παιδιά εργαζόμενα σε 2 ομάδες έφτιαξαν τους χάρτες των δύο παιδικών χαρών.