Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Γιορτάζοντας την ημέρα της Ευρώπης - Μια πινακοθήκη διαμάντι

Logo

Την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη.
Γιορτάζοντας την ημέρα της Ευρώπης κρατήσαμε ανοιχτή για μία εβδομάδα, την πινακοθήκη που δημιουργήσαμε στο νηπιαγωγείο μας στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων teachers4europe "Προσεγγίζοντας τη Αλληλεγγύη μέσα από πίνακες ζωγραφικής μεγάλων Ευρωπαίων ζωγράφων." και etwinning " Ντετέκτιβ Μουσείων" που υλοποιούμε την τρέχουσα σχολική χρονιά.Στα εγκαίνια της, ήταν παρόντες η σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν. Χανίων κ. Κασσωτάκη Πόπη, συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς των παιδιών μας.Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδος, την πινακοθήκη μας επισκέφτηκαν ο διευθυντής Α/θμιας εκπαίδευσης Ν, Χανίων κ. Μηλιαράκης Μανώλης, συνάδελφοι και μαθητές από το σχολικό μας συγκρότημα.

Ήρθε ακόμα ένας δημοσιογράφος από την τοπική εφημερίδα " Χανιώτικα Νέα" και με χαρά μας την επομένη  διαβάσαμε το άρθρο του, που είχε τίτλο 


Μια πινακοθήκη διαμάντι!

http://www.haniotika-nea.gr/mia-pinakothiki-diamanti/

 Μας επισκέφτηκαν ακόμα Ευρωπαίοι συνάδελφοι που είναι καλεσμένοι του συστεγαζόμενου 18ου δημοτικού σχολείου στα πλαίσια προγράμματος erasmus + που πραγματοποιούν. 
 Εμείς τους καλωσορίσαμε, τους ξεναγήσαμε και παίξαμε ένα παζλ με τις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης . Τέλος τους προσφέραμε παραδοσιακά κεράσματα.

Εδώ είναι το τμήμα της πινακοθήκης που εντυπωσίασε τους επισκέπτες της πινακοθήκης μας.