Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2024

 

Το 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων συμμετέχει και φέτος στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM 2024 . Το θέμα του διαγωνισμού ήταν "Μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού".

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουμε με το παρακάτω video: 


Τίτλος: 'Ο φαροφύλακας βοηθάει τη Μεσόγειο θάλασσα"

Συμμετείχαμε και στο περιφερειακό Διαγωνισμό που έγινε στο Ηράκλειο στις 23/3/24. Εμπειρία μοναδική που ενθουσίασε εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς. Ακόμα περισσότερο ευχαριστηθήκαμε όταν πήραμε το βραβείο από τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου. Τα μετάλλια μας έκαναν πολύ υπερήφανους!

Τη συμμετοχή μας με μεγάλη χαρά υποστήριξαν οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία και χαρά. Τους ευχαριστούμε πολύ!




Μετά γιορτάσαμε την επιτυχία μας όλοι μαζί!


Για να φτάσουμε στο video και τη δια ζώσης συμμετοχή στο περιφερειακό διαγωνισμό του Ηρακλείου, ασχοληθήκαμε αναλυτικά με τη θεματική προσέγγιση.


Μελετήσαμε χάρτες και εντοπίσαμε τη Μεσόγειο θάλασσα.


Στα εργαστήρια δεξιοτήτων - θεματική " Φροντίζω το περιβάλλον", είχαμε προσεγγίσει τη μόλυνση της θάλασσας. 

«Αλλάξτε συμπεριφορές…ΑνακυκλωS.O.S.τε!»



Μάθαμε για τη χρησιμότητα των φάρων και μελετήσαμε τη κατασκευή και την ιστορία κάποιων. Αυτοί με τη σειρά τους ανέλαβαν την υποχρέωση προστατεύσουν τη Μεσόγειο θάλασσα δίδοντας συμβουλές στο ρομπότ.

Κατασκευάσαμε τους σταθμούς - φάρους - κινδύνους της θάλασσας.



Τον τίτλο της μικρής ιστορίας που δημιουργήσαμε την αποφασίσαμε και τη ψηφίσαμε τα παιδιά. 



Τις επόμενες μέρες θα καλέσουμε γονείς και συμμαθητές να δουν τη προσπάθειά μας και να χαρούν μαζί μας με τα βραβεία που θα πάρουμε.