Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

 

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και συγκεκριμένα STEM/Eκπαιδευτική Ρομποτική Τίτλος: «Μικροί Εξερευνητές»   και του προγράμματος etwinning      " Μικροί ξεναγοί εν δράσει" επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.



Τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την αρχαιολόγο κ. Πρωτοπαπαδάκη Ευτυχία, το οποίο ήταν κατάλληλα διαμορφωμένο στην ηλικία των παιδιών μας και τα ενέπλεξε σε ερευνητικές - βιωματικές δράσεις. 

Τίτλος του προγράμματος " Ένα κοπάδι ταύροι στο Μουσείο"

Αρχικά παρατηρήσαμε στην οθόνη κάποιες τοποθεσίες που βρέθηκαν εκθέματα και στη συνέχεια όταν ήρθε η κ. Ευτυχία καθίσαμε και γνωριστήκαμε.








Κατά τη περιήγησή μας και προσπαθώντας να ανακαλύψουμε φιγούρες ζώων στα εκθέματα μάθαμε πολλά για την ιστορία, το υλικό κατασκευής και τη χρήση των εκθεμάτων.


Το δωμάτιο του φιλάργυρου και το video με τη προσομοίωση σεισμού τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών





Τα παιδιά και τότε είχαν ζώα κοντά τους που τα αγαπούσαν








Το δάπεδο - μωσαϊκό είχε δύο κοκόρια που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον.

 





Κουραστήκαμε αλλά ήταν τόσο όμορφα που στην επιστροφή δε κρύβαμε τη χαρά μας. Επιστρέφοντας στο σχολείο ζωγραφίσαμε κάποια ζώα που ανακαλύψαμε και μας άρεσαν. Ο κρητικός αίγαγρος που ερευνούμε και στο πρόγραμμα etwinning ήταν το αγαπημένο μας ζώο και ενθουσιαστήκαμε όταν τον ανακαλύψαμε και στο μουσείο.




Υπέροχη εμπειρία! Ευχαριστούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη κυρία Πρωτοπαπαδάκη  για το ενδιαφέρον πρόγραμμα.