Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

 Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο[1]. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.




Καλέσαμε στο 26ο νηπιαγωγείο τη συγγραφέα - νηπιαγωγό κ. Τζιάκη Δέσποινα και αρχικά την υποδεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο μας . Γνωριστήκαμε και προσπαθήσαμε να μάθουμε κάποια μυστικά της.


Στη συνέχεια πήγαμε στο 18ο νηπιαγωγείο που έχει μεγάλη αίθουσα και χωράμε όλα τα νηπιαγωγεία μαζί. Η κ. Τζιάκη  με αφορμή το βιβλίο της " Άνοιξη Παντού" έκανε πολλές ωραίες και δημιουργικές δραστηριότητες.


Στο σχολείο μας μιλήσαμε και  για το Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ακόμα μάθαμε πως γεννιούνται οι ιστορίες, φτιάξαμε τις δικές μας ιστορίες και δημιουργήσαμε σελιδοδείκτες. 

Μέσα από το παρακάτω video θα δείτε τις δραστηριότητες που αναπτύξαμε στο 26ο νηπιαγωγείο. 

https://drive.google.com/file/d/1ft-aZ4OgMxoRZQ0Mt9UkNGM7HQH716pD/view?usp=sharing