Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ένας κήπος στο σχολείο μου



Στα πλαίσια Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, το σχολείο μας σε συνεργασία με τα συστεγαζόμενα 12ο και 18ο νηπιαγωγεία υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο " Το σχολείο μας πρασινίζει, χρώματα, αρώματα και γεύσεις στο σχολικό μας κήπο!" Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά του 26ου νηπιαγωγείου την περασμένη εβδομάδα είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν αγαπημένους φίλους τους από τα 5ο, 12ο και 18ο νηπιαγωγεία Χανίων. 




Την Πέμπτη 26/4/18 ήρθαν παιδιά και εκπαιδευτικοί απο το 5ο νηπιαγωγείο Χανίων με το οποίο είχαμε πει , απο την ημέρα που ήπιαμε διαδυκτιακά παρέα σοκολάτα, ότι θα συναντηθούμε.http://26nipchanion.blogspot.gr/2018/01/blog-post_20.html
Τραγουδήσαμε, ανταλλάξαμε δώρα, δείξαμε το κήπο μας, παίξαμε στη καινούρια αυλή μας που την έχουμε διαμορφώσει σε χώρο δημιουργικής απασχόλησης και οι αγαπημένες μας κ. Γεωργία και κ. Ερασμία μας κέρασαν όλους ντακάκια, τη συνταγή που επιλέξαμε. 


Την Παρασκευή στα παιδιά από τα συστεγαζόμενα 12ο και 18ο νηπιαγωγεία με τα οποια υλοποιούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Παρουσιάσαμε το βιβλίο με συνταγές μαγειρικής με βάση τα βότανα, που δημιουργήσαμε και το φυτολόγιο του σχολείου μας.
Ακόμα είδαμε μαζί τα φυτά που όλοι μαζί φροντίζουμε, τους διαβάσαμε  τις ταμπέλες που τοποθετήσαμε και τους κεράσαμε ντακάκια μια αγαπημένη συνταγή.








 Έλάτε να μοιραστούμε κάποιες όμορφες στιγμές που περάσαμε με τους φίλους μας από το 5ο νηπιαγωγείο Χανίων.















Κάποιες όμορφες στιγμές από την συνάντησή μας με τα 12ο και 18ο νηπιαγωγεία με τα οποία σε συνεργασίαα υλοποιούμε το πρόγραμμα. Τις προηγούμενες μέρες μας είχαν παρουσιάσει το φυτολόγιό τους τα παιδιά του 12ου νηπιαγωγείου και μας είχαν προσφέρει τσάι, ενώ τα παιδιά του 18ου νηπιαγωγείου μας είχαν απαγγείλει τερτάστιχα που αναφέρονται στα βότανα.







https://drive.google.com/open?id=1RNrPdI7PwvKCP6F6-GnIJ2fbwBZatZPi