Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Χάρτες - Ένα ταξίδι στην Ευρώπη


Teachers4Europe

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη

ΣΚΟΠΟΣ Τα παιδιά με όχημα την παράδοση, την συνεργασία και αλληλεπίδραση μέ παιδιά άλλων ευρωπαικών σχολείων να γνωρίσουν χαρακτηριστικά χωρών που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να βρουν ομοιότητες και διαφορές και να συγκρίνουν την απόσταση που αυτές έχουν από τον τόπο τους.. Να γνωρίσουν τους λόγους για τους οποίους  δημιουργήθηκε η ΕΕ και να συνειδητοποιήσουν την εθνική αλλά και την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.


To 26ο Νηπιαγωγείο για μια ακόμη χρονιά συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα teachers4Europe. Την τρέχουσα χρονιά η πορεία του προγράμματος επηρεάστηκε από το φετινό μας πρόγραμμα etwinning " Easter Traditions" .
http://26nipchanion.blogspot.gr/2018/04/easter-traditions.html




Το πρόγραμμα Teachers4Europe " Ένα τξίδι στην Ευρώπη", ξεκίνησε τις Απόκριες και έτσι ερευνώντας σε ομάδες  ειδικά διαμορφωμένη παρουσίαση  μάθαμε τους λόγους δημιουργίας της ΕΕ και τις χώρες που την απαρτίζουν. Σε αυτό μας βοήθησε και η επεξεργασία του παραμυθιού " Ευρωζωική Κοινότητα". Είδαμε ακόμα σημαίες των χωρών και ακούσαμε τον ύμνο της ΕΕ. 

https://prezi.com/kn19ufyorofz/untitled-prezi/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

https://youtu.be/EkWQwEoOLVU

Αποφασίσαμε να ψάξουμε να βρούμε αν γίνονται καρναβάλια σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.



 Για να γίνουμε ικανά να διαβάζουμε χάρτες δημιουργήσαμε το χάρτη της τάξης μας.
Αρχικά εμείς επιλέξαμε και  τοποθετήσαμε τουβλάκια στη θέση των αντικειμένων που υπάρχουν στη τάξη μας, στη συνέχεια η κυρία μας, έκανε το περίγραμμα τους και όταν είδαμε το αποτέλεσμα εντυπωσιαστήκαμε! 


Αρχίζαμε να προσανατολιζόμαστε στο χώρο και να βρίσκουμε τα αντικείμενα στο χάρτη μας.
Τέλος βρήκαμε τα αγαπημένα μέρη της τάξης μας, στο χάρτη σε ατομική εργασία. 

 Η γωνιά φυσικών επιστημών και ή γωνιά εργασιών
Η βιβλιοθήκη










Μετά το Πάσχα και το πρόγραμμα " Easter Traditions", αποφασίσαμε να συγκρίνουμε τις αποστάσεις που έχουμε από τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Θέλαμε να μάθουμε πως χορεύουν και τι μουσική ακούν. Χορέψαμε όπως αυτοί και με τη τεχνική της παγωμένης εικόνας βγάλαμε φωτογραφίες.
δείτε το αποτέλεσμα!
https://drive.google.com/file/d/1KRcakLFJhmcQoO44Za9rotqXDhAKtisc/view?usp=sharing


Διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε τα βιβλία:  «Τα αστέρια της Ευρώπης» του Παπαιωάννου και της Λήδας Βαρβαρούση, «Μια παρέα με καρδιά» της Λήδας Βαρβαρούση,  «Ευρωζωική κοινότητα» της Σοφία Ζαραμπούκα, «Όλοι γεννιόμαστε Ελεύθεροι» του Ευγένιου Τριβιζά και το video από το YouTube με τίτλο “EIRHNH”. Αυτά μας βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα τις αξίες που πρεσβεύει η ΕΕ και ακόμα να καταλάβουμε τι σημαίνει η λέξη πρόσφυγας, τις δυσκολίες και διλήμματα που αντιμετωπίζει.