Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα Σημαίνει...

 Με αφορμή τη θεματική τα Χριστουγεννα έγιναv στο σχολείο μας διάφορες δράστηριότητες προκειμένου να έρθουμε κοντά παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι και να γνωρίσουμε όλοι μαζί " Τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα...."

Αγάπη - Συνεργασία - ΠροσφοράΜε συνεργασία παιδιών, εκπαιδευτικών, οικογένειας έγιναν μικρές δημιουργίες για το παζάρι του σχολείου, του οποίου μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Δημιουργία μικρών κηροπηγίων και διακοσμητικών από γονείς και παιδιά.
Δημιουργία ημερολογίων 
 Γούρια - ρόδια από αλατοζύμαρο και χρώμα.


 Στολίδια 

με αλατοζύμαροΤα χρησιμοποιήσαμε αφού τα βάψαμε για να στολίσουμε τα ημερολόγιά μας και τα μικρά μας κηροπήγια. μα  Ρόδια και πέταλα για το παζάρι με αλατοζύμαρο Άλλα στολίδια


 Μικρά βαζάκια έγιναν διακοσμητικά και κηροπήγια.
 Τις ελεύθερες ώρες στη γωνιά κατασκευών δημιουργούσαμε...... Χριστουγεννιάτικα Γλυκά

Κουραμπιέδες
Εκτελούσαμε τη συνταγή όπως μας έλεγε η κυρία Ο φίλος μας ο Σ έπρεπε να την καταγράψει για να την δώσουμε στις μαμάδες μας. Όλοι τον βοηθούσαμε!
Στη φωτοτυπημένη συνταγή  δημιουργήσαμε μια κορνίζαμε με ένα δεδομένο μοτίβο, διαφοροποιημένο ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός.

Χιονάνθρωποι και τάρανδοι - κέρασμα από τον Λευτέρη Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Αφού διαβάσαμε πολλά βιβλία για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ταξιδέψαμε με τη βοήθεια του Google Earth στο χωριό του Άγιου Βασίλη . Γράψαμε ακόμα ένα γράμμα, προσέχοντας να βάλουμε στο σωστό σημείο στο φάκελλο τον Αποστολέα, τον παραλήπτη και το γραμματόσημο. Τέλος μέσα γράψαμε όπως μπορούσαμε το δώρο που θα θέλαμε στον Άγιο Βασίλη!Η Αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού είναι το θέμα της Χριστουγεννιάτικης  γιορτής μας. 
Πριν αρχίσουμε τις πρόβες διαβάσαμε βιβλία,μελετήσαμε εικόνες, κάναμε κατασκευές και είδαμε video σχετικά με τη γέννηση του Χριστού μας.


Η τελική μας παράσταση


Στιγμιότυπα από τη γιορτή μας Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με δωράκια μέχρι την πρωτοχρονιά!Ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένας Άγιος Βασίλης
Οι κάρτες μας

Κάλαντα
Μάθαμε τα κάλαντα και ετοιμαστήκαμε να τα πούμε στη γειτονιά, αλλά ο καιρός μας απέτρεψε.