Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα Σημαίνει...........Αφού μελετήσαμε κάποια έντυπα που αφορούσαν τα Χριστούγεννα, φτιάξαμε το ιστόγραμμα μας με .όλους τους άξονες που νομίζαμε ότι πρέπει να περιλαμβάνει η προσέγγιση αυτής της θεματικής.

Το θεατρικό μας

Η ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΤο video με στιγμές που ζήσαμε στη γιορτή μας.https://drive.google.com/file/d/0B4uWlJrYjdC7a1E2MU5KWHlLcjQ/view?usp=sharing
Αποφασίσαμε όπως κάθε χρόνο με την υποστήριξη της οικογένειας μας να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία στη συνέχεια πουλήσαμε Με ένα ποσόν από τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε  θα αγοράσουμε τρόφιμα που θα προσφέρουμε στο " Κοινωνικό Παντοπωλείο" και με τα υπόλοιπα θα αγοράσουμε κάτι που θα κρίνουμε ότι χρειαζόμαστε πολύ στο νηπιαγωγείο μας.

Μερικά από τα έτοιμα προς πώληση στολίδια.

 Είδαμε, διαβάσαμε και ακούσαμε την ιστορία της γέννησης του Χριστού μας.
Δημιουργήσαμε τη φάτνη που στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.


Οι κουραμπιέδες μας είχαν μεγάλη επιτυχία, φάγαμε εμείς, αλλά και προσφέραμε στους δασκάλους του δημοτικού και στους καλεσμένους μας στη γιορτή μας.Τις ευχές μας τις γράψαμε στις κάρτες που φτιάξαμε και τις μοιράσαμε με αγάπη σε συγγενείς και φίλους.
Στολίσαμε και την τάξη μας.

Οι προσκλήσεις μας για τη γιορτή μας. Τις φτιάξαμε και υπαγορεύσαμε το κείμενο στις κυρίες μας.Ο Άγιος Βασίλης ήρθε και στη τάξη μας και έφερε δώρα για όλους.

Ο Ξενοφώντας είχε μεγάλη αγωνία αν ο Άγιος Βασίλης του έφερε το δώρο που ζήτησε με το γράμμα που έγραψε και έβαλε κρυφά στο δέντρο. Το διαβάσαμε και ο Άγιος Βασίλης το έφερε στη γιορτή μας μαζί με τα δικά μας!!!! Πόσο χάρηκε!!
Τον βοηθήσαμε να διαβάσει τον τίτλο και ακούσαμε με προσοχή το παραμύθι.

Υπαγορεύσαμε και γράψαμε ευχαριστήριο γράμμα στον Άγιο Βασίλη για τα δώρα που μας έφερε. Μαζί με αυτό πήραμε σπίτι μας,το ημερολόγιο με τη φωτογραφία μας, το κηροπήγιο, τον χιονάνθρωπο και τη κάρτα που μόνα μας είχαμε φτιάξει.