Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Φθινόπωρο

 

 Το Φθινόπωρο είναι μία από τις τέσσερις εποχές του χρόνου

Άραγε ποιες αλλαγές συμβαίνουν στη φύση?


Φύλλα

Η κυρία Σίλια στο μάθημα αγγλικών μας μίλησε για τα φύλλα του Φθινοπώρου, μας ζωγράφισε ένα δέντρο, παίξαμε θεατρικό παιχνίδι με το τραγούδι. "Autumn Leaves Are Falling Down" 



Την επόμενη μέρα χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες, κάθε ομάδα αποφάσισε ποιο χρώμα φύλλων θα συλλέξει και πήρε το ανάλογο κουβαδάκι και ετοιμαστήκαμε για τη πρώτη μας έξοδο από το σχολείο.Μαζέψαμε τα φύλλα και γυρίσαμε στο σχολείο. Οι υπεύθυνοι των ομάδων παρουσίασαν τα φύλλα και είπαν σε ποιο μέρος τα βρήκαν. 



Στη συνέχεια κάθε παιδί έβαζε τα φύλλα ανάλογα με το χρώμα του στη σωστή θέση στο πίνακα που είχε ζωγραφίσει η κυρία των αγγλικών. Τέλος  υπερήφανοι βγάλαμε μια φωτογραφία με την ομαδική εργασία μας.



Δημιουργήσαμε και ατομικό Φθινοπωρινό πίνακα με δαχτυλομπογιές.



Η πρώτη μας έξοδος ήταν απόλυτα επιτυχημένη και πήραμε την υπόσχεση ότι σύντομα θα πάμε μια εκδρομή με λεωφορείο.

Στολισμός τάξης

Με τη βοήθεια της κ. Σίλιας των αγγλικών στολίσαμε την αίθουσα μας με χρωματιστά φύλλα. Αργότερα κάναμε το ίδιο και στη τραπεζαρία μας.



Σαλιγκάρια

Στο περίπατο μας συλλέξαμε και σαλιγκάρια. Αρχικά τα βάλαμε σε ένα κουβαδάκι με φύλλα και την επομένη το ανοίξαμε και περιγράψαμε τι παρατηρούσαμε.


Περπατήσαμε διαδρομές που κάνανε τα σαλιγκάρια και συμπληρώσαμε ατομικό φύλλο εργασίας.




Ψηφίσαμε και αποφασίσαμε ότι τα σαλιγκάρια πρέπει να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές μέρος. Αυτό κάναμε αμέσως.


Κάστανα

Μια συμμαθήτρια μας έφερε κουβάρες με κάστανα στο σχολείο μας. Οι περισσότεροι δε ξέραμε τι είναι και αρκετοί από εμάς φοβηθήκαμε να τα ακουμπήσουμε. Όλοι σχεδόν φάγαμε ένα μικρό κομματάκι και μας άρεσε πολύ! Η κυρία μας υποσχέθηκε ότι θα ψήσουμε κάστανα στο σχολείο μας.



Μικροί ζωγράφοι

Την Δευτέρα ,την ώρα της χαλάρωσης , κλείσαμε τα μάτια και φανταστήκαμε μια εικόνα, στην συνεχεία την αποτυπώσαμε όπως μπορούσαμε , στο χαρτί. Περνώντας οι μέρες της εβδομάδας , συμπληρώναμε και μια νέα ζωγραφιά στην ήδη υπάρχουσα. Ορίστε τα αποτελέσματα!!!




Κρασί

Αφού μάθαμε για τις περιπέτειες του Θεού Διονύσου, του Θεού του κρασιού και του αμπελιού, συνεχίσαμε με τον "κύκλο " του κρασιού! Εξασκήσαμε την παρατηρητικότητα μας, την λεπτή κινητικότητα ,κόβοντας και κολλώντας τις εικόνες ,όπως και τις μαθηματικές μας γνώσεις, βάζοντας τες στη σωστή σειρά!



Ακόμα συνεχίσαμε τη παρατήρηση της ζύμωσης του μούστου έχουμε στα μικρά βαρέλια μας. Θυμηθείτε παλαιότερη ανάρτησή μας.

Φθινόπωρο - Σταφύλι