Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

"Ο Ερωτόκριτος"

 


Αποφασίσαμε να ανεβάζουμε θεατρικά, κατάλληλα διασκευασμένο για αυτή την ηλικία, τον «Ερωτόκριτο»  του Βιτσέντζου Κορνάρου,  τιμώντας το έτος Ερωτόκριτου όπως έχει οριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το 2019.





Θεωρήσαμε ότι το έργο αυτό μπορεί να υποστηρίξει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα " I am really proud of my country" και με την κατάλληλη διασκευή να  προσφέρει στα παιδιά την  εξοικείωση με τη γλώσσα, το ρυθμό και τη μουσικότητα του στίχου που ο δεκαπεντασύλλαβος στίχος του κειμένου προσφέρει. Η υπόθεση  η οποία περιλαμβάνει και στοιχεία από τον κόσμο του παραμυθιού έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά. Παράλληλα στη ροή του θεατρικού χρόνου παρουσιάζονται ο ανταγωνισμός, η κοινωνική ανισότητα, η αξία της φιλίας, η ανθρωπιά, ως θέματα που απασχολούν συνεχώς τον άνθρωπο στο διάβα των αιώνων. 
Δημιουργήθηκε παράλληλα με την παράσταση, ένα βιβλίο 

εικονογραφημένο από φωτογραφίες της παράστασης, διασκευάστηκε από τους εκπαιδευτικούς, μεταγλωττίστηκε από μητέρα του σχολείου μας και εκδόθηκε με έξοδα του προγράμματος.




Στον υπερσύνδεσμο μπορείτε να βρείτε όλο το βιβλίο. 
https://drive.google.com/file/d/1fxsPkJzmYc7zoHENHco5lDHNJ0vCRbJT/view?usp=sharing

Ας δούμε κάποιες στιγμές από την καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας που τελείωσε με χορό συναδέλφων,  γονέων,  φίλων, τωρινών και παλαιών μαθητών του 26ου νηπιαγωγείου.  Παιδιά είχαν ρόλο αφηγητή ενώ αμέσως μετά άλλα παιδιά δραματοποιούσαν το κείμενο που μόλις είχε απαγγελθεί.
Ευχαριστούμε την κ. Μαρινάκη Μαρία πρόεδρο του συλλογου γονέων και κηδεμόνων του 18ου δημοτικού σχολείου που ηταν παρούσα και μοίρασε παγωτά στα παιδιά που ηταν στη γιορτή μας και που ήταν δίπλα μας όλη τη σχολική χρονιά .






 Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας στηρίζουν σε ό,τι προσπαθούμε να επιτύχουμε για το καλό των παιδιών μας !!!!!