Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Βιολογικά προϊόντα



Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος erasmus + όλα τα σχολεία συνεργάτες οργανώσαμε μια εβδομάδα κατά την οποία θα ασχοληθούμε με την οικολογία. Στα πλαίσια της eco week είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το μαγαζί 
"ΓΑΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Π.Ε. Βιολογικά - Οικολογικά Προϊόντα - Χανιά". 



Θέλαμε να γνωρίσουν τα παιδιά ότι: Τα βιολογικά προϊόντα είναι σχεδόν  όμοια με αυτά που βρίσκουμε στα super market, όμως για την καλλιέργεια, εκτροφή και καταπολέμηση των ασθενειών και παρασίτων χρησιμοποιούνται βιολογικές μέθοδοι. 

Τα παιδιά ερχόμενα ένα - ένα, παρατηρούσαν καλά το μαγαζί και επέλεγαν δύο σημεία τα οποία θα επέλεγαν να βγάλουν μόνα τους φωτογραφία, ενώ εξηγούσαν το λόγο που τα επέλεξαν. Στόχος μας ήταν να παρατηρήσουν καλά το μαγαζί ενώ συγχρόνως ασκόντουσαν στη φωτογραφία.
Στη συνέχεια στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα κάθισαν τα παιδιά των 12ου και 26ου νηπιαγωγείων Χανίων και παρακολούθησαν τα πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα που παρουσίασε η γεωπόνος κ. Μυλωνάκη Ευαγγελία. Έμαθαν για τα μικρά ζώα και έντομα που υποκαθιστούν χημικά προϊόντα και δηλητήρια κατά τη καλλιέργεια των βιολογικών προϊόντων. ( γεωσκώληκας, μέλισσα, πασχαλίτσα).

Συγχρόνως τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν, να μυρίσουν και να γευτούν βιολογικά προϊόντα. 



 Θέλομε να ευχαριστήσουμε τους γονείς και συγγενείς συμμαθητή μας που εργάζεται στη ΓΑΙΑ για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύ καλά προετοιμασμένη δράση που  υλοποιήθηκε στον όμορφο χώρο τους.

Η επίσκεψη στο Αθλητικό Στάδιο Χανίων που ακολούθησε βοήθησε τα παιδιά να συνδέσουν την αξία της υγιεινής διατροφής και της άθλησης.
Τα παιδιά αρχικά έφαγαν το πρωινό τους στις κερκίδες.


Μετά πληροφορήθηκαν για την αξία της άθλησης και πήραν στοιχεία για τα μέρη που αποτελούν το στάδιο και τον τρόπο λειτουργίας του. 

Ακολούθησε μικρός αγώνας ταχύτητας.

Τέλος έπαιξαν στο κλειστό βόλεϋ.


Μια ημέρα γεμάτη!!!!!!!!!!!!!!!
Ευχαριστούμε πολύ!