Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Πράξη Αγάπης και Προσφοράς



Στα πλαίσια του προγράμματος erasmus + " I am really proud of my Country" αποφασίσαμε να καλέσουμε ένα πρόσωπο που εργαζόμενη σε ένα κοινωφελές ίδρυμα, επιτελεί  σημαντικό έργο στη κοινωνία του τόπου μας. 


Τα Χριστούγεννα είναι  γιορτή της αγάπης και της Αλληλεγγύης και κάθε χρόνο εισάγουμε τα παιδιά στην έννοια της Αλληλεγγύης μέσα από προγραμματισμένες δράσεις. Έτσι τα όλα τα νηπιαγωγεία του σχολικού μας συγκροτήματος καλέσαμε την κ. Παρασκευάκη Χριστίνα εργαζόμενη στο πρόγραμμα " Βοήθεια στο Σπίτι", του κοινωφελούς ιδρύματος "Αγία Σοφία."
Ο σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ηλικιωμένων ώστε οι ηλικιωμένοι να μπορούν να παραμείνουν αξιοπρεπείς στο σπίτι τους.
http://foundationagiasofi.wixsite.com/agiasofia/home-aid





 Αρχικά μιλήσαμε για όλα όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος, προεκτείνοντας την θεματική για τα δικαιώματα των παιδιών που στις 11 Δεκεμβρίου είχαμε προσεγγίσει .


Αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
Έτσι σιγά σιγά συγκεντρώθηκαν τρόφιμα που γέμισαν το " κουτί της "Αγάπης και της Προσφοράς"



Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ήρθε η κ. Παρασκευάκη και όλα τα παιδιά των 12ου, 18ου και 26ου νηπιαγωγείων συγκεντρωθήκαμε στο 12ο νηπιαγωγείο για να μάθουμε τις ανάγκες των ηλικιωμένων ανθρώπων και τι μπορούμε εμείς να κάνουμε.

Εμείς τους φτιάξαμε ένα ευχετήριο γράμμα για να τους στείλουμε, που επειδή το θέλαμε να το έχουμε πολύχρωμο το συρτάρι μας το ζωγραφίσαμε.

Τέλος βοηθήσαμε την κ. Παρασκευάκη να φορτώσει τα τρόφιμα στο αυτοκίνητό της!