Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Η γιορτή λήξης Ένα ταξίδι στη Κρήτη

Τελειώνοντας η σχολική χρονιά αποφασίσαμε παιδιά εκπαιδευτικοί και γονείς η τελική γιορτή μας να είναι μια πραγματική γιορτή με χορούς και τραγούδια από την Ελλάδα. Συμμετείχαν ενεργά μαθητές, εκπαιδευτικοί από τα συστεγαζόμενα σχολεία, φίλοι και συγγενείς, παλιοί και νέοι μαθητές του σχολείου μας . Παλιός μαθητής του 26ου νηπιαγωγείου μαζί με την αδελφή του πλαισίωσαν τη γιορτή μας ζωντανά με παραδοσιακή κρητική μουσική.


Στις πρόβες μας βοήθησαν οι γονείς μαθαίνοντας τα παιδιά παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ενώ η γιαγιά συμμαθητή μας ζωγράφισε το σκηνικό μας αφού <ζωγραφίζει υπέροχα> όπως είπε ο εγγονός της! τα παιδιά έγραψαν προσκλήσεις που μοίρασαν σε παλιούς μαθητές του 26ου νηπιαγωγείου και σε όποιους άλλους ήθελαν αφού υπήρχε πολύς χώρος και μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους φίλους μας.


Εμείς της προσφέραμε ένα δώρο με πολύ αγάπη και φροντίδα . Μια ζωγραφιά σε ανακυκλωμένο από εμάς χαρτί.
Η γιορτή περιελάμβανε κρητική σούστα και σιγανό πεντοζάλι που χόρεψαν παλαιοί και νέοι μαθητές του σχολείου μας.
Τα παραδοσιακά τραγούδια "για δες περιβόλι όμορφο" και "Ένα  είναι το αηδόνι" που το τραγούδησαν με τη χρήση καρτών. 

Ακόμα τον ηπειρώτικο χορό ποδαράκι που άρεσε πολύ στα παιδιά και τους έμαθε η μητέρα συμμαθήτριάς μας από την Καβάλα. Είπαν μαντινάδες που οι περισσότερες αναφερόταν σε βότανα που έχουμε στο σχολικό κήπο μας.

Το πιο όμορφο όμως ήταν το τέλος που ο κύκλος έγινε πολύ πολύ μεγάλος αφού ήρθαν πολλοί καλεσμένοι και χορέψαμε όλοι μαζί τον Χανιώτικο συρτό. Οι γονείς είχαν ετοιμάσει ένα πλούσιο μπουφέ που προσέφερε ευκαιρία για κουβεντούλα.

Ευχαριστούμε πολύ όλους