Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Ο ποντικός και η θυγατέρα του
 Προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αναμνηστικό βιβλίο αφού η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, αλλά και να γνωρίσουμε όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα βιβλίο, προχωρήσαμε στη παρακάτω δραστηριότητα. 

Θα πρέπει να πούμε ότι φτιάξαμε το ίδιο βιβλίο με ακάλυπτα τα πρόσωπά μας για να το πάρουμε σπίτι μας και για να μείνει στο σχολείο μας.

Στο παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας.

https://www.flipsnack.com/gwniwtaki/ftu56f3kb.html


Ας θυμηθούμε τη πορεία της δραστηριότητας.Αφού ακούσαμε με προσοχή από τη δασκάλα μας, την αφήγηση του λαϊκού παραμυθιού " Ο ποντικός και η Θυγατέρα του", αναγνωρίσαμε και καταγράψαμε τους ήρωες, χωρίσαμε το παραμύθι σε σκηνές και με ψηφοφορία αλλά και με κλήρωση πήραμε ρόλους. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε τις μάσκες μας και βρήκαμε τα ρούχα που ταίριαζαν στους ρόλους μας.

Κάθε σκηνή αναπαραστήθηκε και φωτογραφήθηκε. Εδώ είδαμε  τις δυσκολίες και τους κανόνες που έχει μία φωτογράφηση. Επιλέξαμε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που τραβήξαμε.
Την επόμενη μέρα είδαμε το βιβλίο που ετοίμασε η κυρία μας και προσθέσαμε διαλόγους από το κείμενο όπου χρειαζόταν. Βρήκαμε τι πρέπει να περιέχει το εξώφυλλο και το προσθέσαμε. 


Τέλος αποφασίσαμε το χρώμα της σελίδας, την αρίθμηση και βρήκαμε τους διαλόγους που είχε.