Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

6 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού


Το Bullying αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.
Πολυπληθή τα κρούσματα του, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τα θύματά του είναι μικρά παιδιά.Στο σχολείο μας σήμερα πραγματοποιήσαμε κάποιες δραστηριότητες προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας και να τα βοηθήσουμε να αγνωρίζουν, αντιμετωπίζουν και να καταπολεμούν το φαινόμενο του bullying.

Αρχικά είδαμε την κάρτα και συνδέσαμε τα σκίτσα με φαινόμενα που παρουσιάζονται στο σχολείο μας. Στο σκίτσο ενός παιδιού ζωγραφίσαμε μία καρδιά. Γύρω από αυτό κάθε παιδί κολλούσε κάποιο σκίτσο που παρουσίαζε μια μορφή σχολικού εκφοβισμού και έλεγε τι συμβαίνει. Αμέσως μετά δημιουργούσαμε μια πληγή στη καρδούλα του παιδιού.
 Όταν συμπληρώθηκαν όλες προσπαθήσαμε με γλυκά λόγια και συγνώμη να γιατρέψουμε την καρδούλα του. Βάλαμε και χαρτοταινία! Όμως το παιδάκι μας δεν έγινε όπως πριν. Γι αυτό το προσωπάκι του, παίρνοντας ενστικτωδώς το ανάλογο ύφος το γεμίσαμε δάκρυα!Ακούσαμε με προσοχή από τον Μικρό Αναγνώστη το παραμύθι " Η Μόνα σε καινούργιο σχολείο". Αναγνωρίσαμε μορφές σχολικού εκφοβισμού που παρουσιάζονται στο παραμύθι. 
http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip_ekfovismos/Default.html


Τέλος ατομικά ζωγραφίσαμε τις μορφές που παρουσιάζεται το bullying και περιγράψαμε ποια ή ποιές από αυτές έχουμε βιώσει.


Ένα video για τη σχολική βία.