Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Δημιουργώ και ζωντανεύω δικά μου κείμενα


Ένα πρόγραμμα etwinning που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά τα 5ο και 26ο νηπιαγωγεία Χανίων.

ΣτόχοιLogo

Να αναπτύξουν ενδιαφέρον για τη τέχνη και να γίνουν ικανά  να εκφράζουν  ιδέες και συναισθήματα μέσα από αυτήν.
Να παίρνουν πληροφορίες από διάφορες πηγές όπως αφίσες, τραγούδια, ταινίες,  έργα τέχνης, θεατρικά έργα.
Να αναπτύξουν ικανότητες συνεργασίας.
Να κατανοήσουν την αξία της ομαδικής εργασίας και της από κοινού ανακάλυψης.
Να εκφράζονται με το δημιουργικό δράμα και να αναπτύσσουν τη γλώσσα, να καλλιεργούν την επικοινωνία και να αξιοποιούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους την τεχνολογία. 

Τα παιδιά σε συνάντηση τους στο 5ο νηπιαγωγείο αποφάσισαν να χωριστούν σε μεικτές ομάδες, ανάλογα με ένα συναίσθημα που επέλεξαν, να τραγουδήσουν ένα τετράστιχο " Τι με κάνει αληθινά.........(χαρά, λύπη, φόβο θυμό) να έχω στη καρδιά, βρίσκω λέξεις στο λεπτό που με κάνουν να ( χαρώ, λυπηθώ, φοβηθώ θυμώσω). 

και να προσθέσουν λέξεις που τα εκφράζουν.

Έγινε μια πρόβα σε τηλεδιάσκεψη


Ημέρα επίσκεψης στη Δανειστική βιβλιοθήκη και ηχογράφησης του τραγουδιού που δημιουργήσαμε ορίστηκε η Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017. Ήλθαν μαζί μας τέσσερις  μητέρες για να μας βοηθήσουν και να μας καμαρώσουν. Η υπεύθυνη της παιδικής βιβλιοθήκης μας διάβασε βιβλία και μας εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Ακόμα έγινε και η ηχογράφηση του τραγουδιού μας.

Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να απολαύσετε το τραγούδι μας!


https://drive.google.com/file/d/0B4uWlJrYjdC7dEVmbVJCX1Y5N1U/view?usp=sharing

Συνάντηση στο 26ο νηπιαγωγείο Χανίων


Στο τέλος της χρονιάς δημιουργήσαμε ένα συνεργατικό θεατρικό έργο που παρουσιάσαμε σε φίλους και συγγενείς στην παιδική κατασκήνωση Τσικιμπούμ. Μία συνάντηση στο πάρκο μας έδωσε την ευκαιρία για παιχνίδι και για μια πρόβα.

Στη παράσταση - γιορτή συμμετείχαν και τα δύο σχολεία μαθητές, εκπαιδευτικοί και όλοι οι παρευρισκόμενοι γονείς. Εδώ έγινε αναφορά στα διασχολικά προγράμματα με την υποστήριξη του etwinning.

Καλές επόμενες συνεργασίες!