Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

erasmus + KA1 - Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων «ICT in Intercultural and Media Education».






Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος    erasmus + KA1 - Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων, εκπαιδευτικός από το σχολείο μας παρακολούθησε επιμορφωτικά μαθήματα από τις 23/2/2015  έως τις 28/2/2015, στο εκπαιδευτικό κέντρο CREF στη Λισαβώνα της Πορτογαλία. Στα μαθήματα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το θέμα ήταν  «ICT in Intercultural and Media Education». 


Εμφάνιση Costa de Lisboa.jpeg




Πριν την επίσκεψη έγινε ενημερωτική συνάντηση - συζήτηση με τους γονείς και εργαζομένους στο σχολείο μας.






Τα μαθήματα στο εκπαιδευτικό κέντρο ήταν ενδιαφέροντα, χρήσιμα και καλά προετοιμασμένα, πραγματοποιήθηκαν σε διαφόρους χώρους και περιελάμβαναν θεωρητική αλλά και πρακτική εκπαίδευση.


Κάποιες στιγμές από αυτήν την εμπειρία.
















Δημοσίευση στην τοπική εφημερίδα " Χανιώτικα Νέα", σχετική με την επιμόρφωση στην Λισαβώνα, στην οποία περιγράφεται περιληπτικά η επιμόρφωση.



http://www.haniotika-nea.gr/epimorfosi-sti-lisavona/


Γυρνώντας στα Χανιά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες να ακούσουν και να χορέψουν με παραδοσιακή πορτογαλέζικη μουσική, να γευτούν λιχουδιές από Πορτογαλία και να δουν εργασίες των παιδιών στα εκεί νηπιαγωγεία. Τους άρεσαν ιδιαιτέρως και αποφάσισαν να φτιάξουν την ομαδική εργασία με το δέντρο του σχολείου και τη συνταγή από ένα παραδοσιακό γλυκό που είχαν γευτεί και τους άρεσε. Το γλυκό γεύτηκαν εκτός από τα παιδιά, συνάδελφοι, εργαζόμενοι και γονείς του σχολείου.