Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Νους υγιής εν σώματι υγιειΟι δραστηριότητες εντάσονται σε ένα πρόγραμμα Δραστηριοτήτων - Αγωγής Υγείας που πραγματοποιεί το 26ο νηπιαγωγείο σε συνεργασία με τα 12ο και 18ο συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία.

Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες γνώρισαμε το σώμα μας και μάθαμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Ξεκινώντας το πρόγραμμα επισκεφτήκαμε τη παιδική δανειστική βιβλιοθήκη του δήμου Χανίων. Η υπεύθυνη μας διάβασε το βιβλίο " Ο ωραίος Δαρείος" και μέσα από αυτό μας μίλησε για τροφές που μας βοηθούν να είμαστε υγιείς.
Δημιουργήσαμε αμέσως μετά έναν πίνακα με υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές.Σε επόμενες μέρες στο σχολείο ακολούθησαν διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Μετρήσαμε το βάρος μας


Μετρήσαμε το ύψος μας και έγιναν οι σχετικοί πίνακες.


Η οδοντίατρος κ. Καλογεράκη, η οποία είναι μητέρα μαθήτριας του 26ου νηπιαγωγείου ήλθε στο νηπιαγωγείο μας και μίλησε για τη στοματική υγιεινή στα  παιδιά και εκπαιδευτικούς των 12ου, 18ου και 26ου νηπιαγωγείων.

Τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους τις οδοντόβουρτσές τους και τις οδοντόπαστες τους για να πλύνουν τα δόντια τους.


 Ακούσαμε το χτύπο της καρδιά του φίλου μας

Χωριστήκαμε σε ομάδες και καθαρίσαμε το σχολείο μας.Το μεσημέρι βάζουμε σημαδάκια σε πίνακα στα παιδιά που τρώνε όλο το φαγητό, αυτά που τρώνε όσπρια και λαχανικά παίρνουν δύο σημαδάκια.


Μετρήσαμε μόνα μας τα σημάδια και έγινε η τελική κατάσταση.


Σύμφωνα με τη τελική κατάσταση επιλέξαμε τα αυτοκόλλητα που οι κυρίες μας, μας αγόρασαν.Μάθαμε τις ομάδες τροφών και τη διατροφική πυραμίδα.
Μετά απεικονίσαμε τις γνώσεις μας, δουλεύοντας σε ομάδες.Τις γνώσεις μας τις κάναμε τραγούδι.
Ο μπαμπάς συμμαθήτριας μας γυμναστής κ. Κωνσταντουδάκης μας γνώρισε το παιχνίδι του τέννις.


Παραδοσιακά παιχνίδια βοηθούν στο να έχομε γερό σώμα.

Η κυρία Ελένη Καβατζίδου υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων σχεδίασε για εμάς και υλοποίησε δρστηριότητες που ασκούν το σώμα μας και προάγουν την υγεία μας. Ακόμα μας δάνεισε βιβλία για να μελετήσομε περισσότερο .