Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

“Μια ιστορία γεμάτη φαντασία”, poster με την πορεία του προγράμματος

 




Στο πλαίσιο του έργου  e twinning και του προγράμματος δεξιοτήτων "Μικροί ξεναγοί εν δράσει" τα συνεργαζόμενα Νηπιαγωγεία δημιουργήσαμε μια συλλογική ιστορία. 



Τα παιδιά κάθε συνεργαζόμενου σχολείου με άξονα το γλυπτό της γειτονιάς τους, που επεξεργάστηκαν στην τάξη, εμπνεύστηκαν μια μικρή ιστορία.

Ξεκίνησαν με τυχαία σειρά την δημιουργία της ιστορίας τους πρώτα το 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων, έδωσε την σκυτάλη στο 21ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, ακολούθησε το 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων και ολοκλήρωσε την ιστορία το Ι. Νηπιαγωγείο  Βίλλα Αιμιλία. 

Στην εικονογράφηση τα παιδιά επέλεξαν το κομμάτι της ιστορίας ενός άλλου σχολείου.

Τέλος κάθε σχολείο αποφάσισε έναν τίτλο. Στην τελευταία διαδικτυακή συνάντηση οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων ομόφωνα ψηφίσανε τον τίτλο:

Μια ιστορία γεμάτη φαντασία

Ξεφυλλίστε την ιστορία!!!

https://www.calameo.com/read/004660857cb9a328dd767

 

Τα παιδιά πήραν αναμνηστικό δώρο από το 26ο νηπιαγωγείο την ιστορία εκτυπωμένη .

"Μικροί ξεναγοί εν δράσει" - E Twinning 2023-2024 - H πορεία του προγράμματος

Μετά από 5 μήνες, οι μαθητές του 21ου Νηπιαγωγείου Αθηνών του Ι. Νηπιαγωγείου Βίλλα Αιμιλία, του 26ου Νηπιαγωγείου Χανίων και του 5ου Νηπιαγωγείου Χανίων ολοκλήρωσαν με επιτυχία το e Τwinning έργο "Μικροί ξεναγοί εν δράσει". Συνεργάστηκαν 6 εκπαιδευτικοί και 76 μαθητές από Αθήνα, Π. Ψυχικό και Χανιά.

Γνώρισαν μνημεία της γειτονιάς, τα επεξεργάστηκαν, έκαναν την ιστοριογραμμή  των μνημείων και γλυπτών, ξενάγησαν τους διαδικτυακούς φίλους, έπαιξαν ηλεκτρονικά παιχνίδια, δημιούργησαν μακέτες με τα μνημεία και μια υπέροχη συνεργατική ιστορία.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!!!

 

Στο παρακάτω poster καταγράψαμε την πορεία του προγράμματος.