Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Βραβείο από το 2ο Φεστιβάλ STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Το 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων κέρδισε το βραβείο Ευφάνταστης Πίστας στο 2ο Φεστιβάλ STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τη Προσχολική Εκπαίδευση

 Με θέμα : Μεσόγειος Πηγή ζωής και πολιτισμού



Το video με το οποίο συμμετείχαμε ήταν: 



Στο site https://stem.edu.gr/panellhnios2024-nhpiagwgeio/ του φεστιβάλ υπάρχει η παρακάτω σύνοψη.

Ο STEM education στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού διοργανώνει το δεύτερο φεστιβάλ Προσχολικής Εκπαίδευσης. Το Φεστιβάλ θα οργανωθεί στις 13 περιφέρειες της χώρας μας και παράλληλα οι εργασίες των ομάδων θα ανέβουν στο κανάλι του STEM education στο YouTube. Το θέμα του διαγωνισμού είναι : «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού».

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου (4-5 ετών) προτείνουν τις ιδέες τους για το πως μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον της Μεσογείου, μέσα από τις κατασκευές με επιδαπέδιες πίστες και υλικά της αρεσκείας τους, δημιουργώντας  ομάδες των 6-10 μαθητών. Φτιάχνουν τον πρώτο τους αλγόριθμο, αναπτύσσοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Δημιουργούν μικρές μακέτες που χαρακτηρίζονται από 1-2 λέξεις και τις τοποθετούν πάνω στις πίστες. Με αυτόν τον τρόπο, θα απεικονίζουν με τρισδιάστατο τρόπο ότι θεωρούν περισσότερο απειλητικό και επικίνδυνο για τη Μεσόγειο από τις ανθρώπινες ενέργειες και ότι θεωρούν πιο σημαντικό και ευχάριστο για την σωτηρία της ζωοδότριας θάλασσάς μας.

Αυτές και πολλές άλλες ιδέες παρουσιάζονται στον 2ο Φεστιβάλ STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Προσχολική Εκπαίδευση!

Σε παλαιότερη ανάρτησή μας μπορείτε να δείτε τη πορεία μας μέχρι το διαγωνισμό και την επιτυχημένη, με φυσική παρουσία, συμμετοχή μας στο περιφερειακό διαγωνισμό που έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 23/03/2024.


https://26nipchanion.blogspot.com/2024/04/stem-2024.html

 Ευχαριστούμε τους μικρούς μαθητές μας και τους γονείς τους που στήριξαν με θέρμη την όλη προσπάθεια.