Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Καλη σχολική χρονιά 2023 2024.


 

Αγαπημένα παιδιά και γονείς σας καλωσορίζουμε 
στο 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων! 


Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8.30πμ θα γίνει ο Αγιασμός στη μεγάλη αυλή του σχολικού μας συγκροτήματος. Αμέσως μετά σας περιμένουμε για μια πρώτη συνάντηση-αλληλεπιδραση στη μικρή αυλή του νηπιαγωγείου. 


Το Νηπιαγωγείο είναι το πρώτο οργανωμένο περιβάλλον κοινωνικοποίησης, προσωπικής εξέλιξης και μάθησης -στο οποίο καλούνται τα παιδιά να φοιτήσουν με συστηματικό πλέον τρόπο. 

Έχει τη σημαντική αποστολή να τους προσφέρει -στην τρυφερή αυτή ηλικία που δομείται η προσωπικότητά τους- κοινωνική, συναισθηματική, πνευματική και ψυχοκινητική αγωγή, προετοιμάζοντας την προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον και -μακροπρόθεσμα- στη ζωή. 
Το έργο μας είναι να συμβάλλουμε στη γνωστική ανάπτυξη και την προσωπική εξέλιξη των παιδιών και, παράλληλα, να φροντίζουμε -με τη στάση και τη συμπεριφορά μας- να τους μεταδίδουμε αρχές και αξίες, οι οποίες θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Γιατί θεωρούμε ότι ο ρόλος τού σχολείου δεν είναι μόνον να προετοιμάζει τα παιδιά για τη ζωή, αλλά και να τα βοηθάει για να ζήσουν -ευτυχισμένα- μια ζωή με νόημα.  



Πατήστε για ένα μικρό καλωσόρισμα!