Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα!!

 




Τα Χριστούγεννα έφτασαν! Και εμείς στο Νηπιαγωγείο μας αρχίσαμε από νωρίς τις προετοιμασίες!

Αρχικά, στολίσαμε το δεντράκι μας και την τάξη μας.











Οι κορδέλες θα γέμιζαν σιγά σιγά με τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας!

Μετρούσαμε τις ημέρες αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, με τη βοήθεια του Άη Βασίλη που κάθε μέρα έφερνε ένα σοκολατάκι δώρο( είχε κρυμμένο το όνομα πάνω του) σε κάποιο παιδί ! Όμως πήραμε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και για το σπίτι!


Φτιάξαμε όμως και ένα οικολογικό Δεντράκι με εφημερίδες για κορμό, τις παλάμες μας για φύλλα και ευχές - επιθυμίες για στολίδια!





Ο Άη Βασίλης μας ανέθεσε μια αποστολή! Έπρεπε να τον βοηθήσουμε να βρει τη γενειάδα του λύνοντας καθημερινά ένα αίνιγμα! Μόνο εάν τα καταφέρναμε θα μπορούσε να μας επισκεφτεί τα φετινά Χριστούγεννα 🎄 και η αποστολή ξεκίνησε αμέσως!


Από τα πρώτα αινίγματα ήταν ο χιονάνθρωπος, πρώτη κατασκευή λοιπόν χιονανθρωπάκια σε ξυλάκι και όπως βλέπετε τα πήγαμε περίφημα. Όλα διαφορετικά και μοναδικά!


Για το δέντρο μας φτιάξαμε από παλιά κομμάτια παζλ μια γυαλιστερή χιονονιφάδα, στολίδι! Ιδού το αποτέλεσμα!


Φυσικά δεν γινόταν να μην μιλήσουμε για το ρόδι και το έθιμο για καλή τύχη! Φτιάξαμε λοιπόν αλατοζύμη και πλάσαμε ρόδια. Μιας και μας περίσσεψε λίγη ζύμη δημιουργήσαμε και χριστουγεννιάτικα γλυφιτζουρια.




Στη συνέχεια τα βάψαμε και γράψαμε τη νέα χρονιά πάνω!


Σιγά σιγά οι κορδέλες μας γέμιζαν...


Παρακολουθήσαμε το βίντεο "The Gift" και αποδομήσαμε την ιστορία συζητώντας για τα συναισθήματα των ηρώων.


Μιας και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έστειλε γράμμα στον Αη Βασίλη με το δώρο που ήθελε, φτιάξαμε τα δικά μας γράμματα μαζί με χριστουγεννιάτικες μπότες και έτσι η κορδέλα μας ολοκληρώθηκε! Στο φάκελο υπήρχε αποστλέας και παραλήπτης, ενώ στο γράμμα γραμμένο ή ζωγραφισμένο το δώρο που ζητούσαμε από τον Άγιο Βασίλη.






Ταξιδέψαμε με το πρόγραμμα Google Earth μέχρι το χωριό του Αγίου Βασίλη και είδαμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες.


Διαβάσαμε για τη γέννηση του Χριστού, χρωματίσαμε τις δική μας φάτνη και τραγουδήσαμε το Φουμ Φουμ Φουμ!

Κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες με όμορφες ευχές για τις γιορτές.

Άλλες πήραμε σπίτι μας και άλλες μαζί με δημιουργίες μας τις προσφέραμε στις αγαπημένες κυρίες που φροντίζουν εμάς και το σχολείο μας.


Στα πλαίσια τη Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού μιλήσαμε για το τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα, για τη σημασία της προσφοράς και της αγάπης και αποφασίσαμε να μαζέψουμε τρόφιμα για το Κέντρο ΚΗΦΑΑΜΕΑ! Στείλαμε email και η απόκριση άμεση.

Φτιάξαμε και το πάπλωμα της ΑΓΑΠΗΣ. Κάθε μέρα ένα παιδί συμπλήρωνε το πάπλωμα με ένα κομμάτι που ζωγράφιζε μόνο του και έλεγε μια πράξη ΑΓΑΠΗΣ

Τα πήγαμε υπέροχα!

Μετά τις γιορτές λάβαμε μια ευχαριστήρια επιστολή από το ΚΗΦΑΑΜΕΑ και αφού τη διαβάσαμε αποφασίσαμε ότι θα συνεχίσουμε να βοηθάμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη!



Χριστούγεννα όμως σημαίνει και όμορφες μυρωδιές... οπότε φτιάξαμε λαχταριστούς κουραμπιέδες!



Τους οποίους βάλαμε μέσα σε βάζα που διακοσμήσαμε οι ίδιοι και πήραμε στο σπίτι μας. Διαλέξαμε τις κορδέλες και τα ζωγραφίσαμε ζητήσαμε βοήθεια μόνο στο κόλλημα με τη ζεστή σιλικόνη.

Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη και φιλία και το βίντεο "What would Christmas be without love" τα δένουν με έναν υπέροχο και γλυκό τρόπο.



Ώρα όμως και για λίγο γυμναστική με έναν χριστουγεννιάτικο τροχό!



Την τελευταία μέρα ολοκληρώσαμε και την αποστολή του Αη Βασίλη και καταφέραμε να λύσουμε και το τελευταίο αίνιγμα γεμίζοντας τη γενειάδα του !!

Ζωγραφίσαμε στο πρόγραμμα ζωγραφικής tuxpaint εικόνες που θυμίζουν Χριστούγεννα.



Φυσικά όλες αυτές τις μέρες προετοιμαζόμασταν και για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα κάναμε κάνοντας καθημερινά σχεδόν πρόβες. Την ημέρα της γιορτής ήρθε και ο Άγιος Βασίλης!!!! Μεγάλη χαρά! Το μεσημέρι είπαμε τα νέα μας και τα κάλαντα στους γονείς μας, τους δείξαμε και τα δώρα του Άγιου Βασίλη, Μεγάλη έκπληξη!!!!

Ένα video από τη μικρή γιορτή μας!!

https://drive.google.com/file/d/1ZOTvNBOGEGeD3GnOY2oaX8370BywwZrG/view?usp=sharing