Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Παιχνίδια με το Φως!!


Το παιχνίδι με το Φως ήταν όμορφο και μας βοήθησε να καταλάβουμε αρκετά μυστικά του. 



Οι φίλοι μας στην Ισπανία κατά τη 4η επίσκεψη διδασκαλίας μάθησης και κατάρτισης στη Τενερίφη στα πλαίσια του προγράμματος erasmus + " I am Really Proud of My Country" είδαμε ότι είχαν ένα ωραίο φωτεινό τραπέζι (light table), . Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα, αφού η αγορά του είναι ιδιαίτερα ακριβή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά βρήκαμε άλλη λύση!!!!


Οι δημιουργίες μας ήταν πολύ όμορφες και οι φίλοι μας ενθουσιάστηκαν. Πειραματιστήκαμε με τη μείξη χρωμάτων, τι σχήμα θα έχει το δοχείο για να φαίνεται η δημιουργία μας, που πρέπει να είναι η φωτεινή πηγή(πόσο μακριά από το χαρτί που δημιουργούσαμε)





Ο Ξενοφώντας για μια ακόμα φορά έκανε τις πονηριές του!

Έκρυψε κάτι σε ένα κουτί και εμείς έπρεπε να το δούμε αλλά πως? Είχε μία τρυπούλα αλλά μέσα σκοτάδι.




Άνοιξε άλλη μία στην απέναντι πλευρά, είχαμε λαχτάρα να ανακαλύψουμε και κλείσαμε τις τρύπες γιατί θέλαμε μαζί να ανακαλύψουμε!!! Μετά καταλάβαμε το λάθος μας, έπρεπε να είναι ανοιχτή η μία τρυπούλα για να μπαίνει φως. Έτσι κάτι είδαμε αλλά όχι καθαρά. Μήπως είναι μια καμηλοπάρδαλη?




Η κυρία έβαλε μέσα στο κουτί μια φωτεινή πηγή και ναι είδαμε καθαρά ήταν μια καμηλοπάρδαλη!!





Μας αρέσει να κάνουμε σκιές στο διαδραστικό πίνακα, όταν είναι ανοιχτός. Τώρα όμως ήταν κλειστός πως????






Πήραμε μια φωτεινή πηγή, βάλαμε τα χέρια στο διαδραστικό αλλά πάλι, προσπαθήσαμε αλλάζοντας τη θέση των χεριών μας και της φωτεινής πηγής! Τελικά το καταφέραμε! Μοιραστήκαμε την εμπειρία μας και για τους άλλους ήταν πιο εύκολο.