Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Απόκριες 2018


 Πολύ κέφι, δημιουργική έκφραση, έντονο χρώμα και περίσσεια φαντασία είναι οι κινητήριες δυνάμεις στις δράσεις που προγραμματίζουμε κάθε χρόνο για να προσεγγίσουμε την θεματική της Αποκριάς.


 Συγκινηθήκαμε με  την ιστορία του Αρλεκίνου και αποφασίσαμε να φτιάξουμε μάσκες και καπέλα εμπνευσμένα από την στολή του.

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα κλόουν για να στολίσουμε την τάξη μας! 
Πως όμως; Θα έπρεπε να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας κάποιες δοκιμασίες που μαζί αποφασίσαμε. (Ισορροπία, άρση βαρών, τούμπες κλπ). Κάθε επιτυχής δοκιμασία μας έδινε την ευκαιρία να συμπληρώνουμε ένα τμήμα στην κατασκευή μας! 


Τέλος πήραμε όλοι ένα δίπλωμα κλόουν.
Το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης, "τσικνίσαμε" στην αυλή όπου ο σύλλογος γονέων μας έψησε σουβλάκια! Ευχαριστούμε!!!!!
Μόλις τελειώσαμε το φαγητό τακτοποιήσαμε το χώρο!


Ο Ξενοφώντας η κούκλα της τάξης μας μας είπε ότι στην αρχαία Ελλάδα γιόρταζαν τις Απόκριες και τις έλεγαν Ανθεστήρια.Είδαμε αγγεία που είχαν εικόνες από τα Ανθεστήρια και μάσκες που χρησιμοποιούσαν.Ακόμα μας μουτζούρωσε όπως έκαναν τότε.

Το μεσημέρι κάναμε την έκπληξη στους δικούς μας που ήρθαν να μας πάρουν!

 Πήραμε και τα διπλώματα μας.Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου έγινε η αποκριάτικη γιορτή του σχολικού μας συγκροτήματος!Εμείς την Παρασκευή το μεσημέρι μαζί με παιδιά του δημοτικού προσφέραμε τις υπηρεσίας μας!


Τις επόμενες μέρες θα δούμε πως γιορτάζουν τις Απόκριες σε άλλες χώρες, ή μήπως δεν γιορτάζουν! Έχουν Καρναβάλια;
Περιμένουμε.....Και βέβαια γιορτάζουν!
Ομοιότητες, διαφορές στις γιορτές και τα καρναβάλια!

Επόμενες μέρες φτιάξαμε και τον δικό μας μασκαρά. Τα υλικά υπήρχαν η σύνθεση δική μας το αποτέλεσμα τόσο διαφορετικό, όπως και τα ονόματα που τους δώσαμε!!!!


Την τελευταία Παρασκευή πριν την Καθαρά Δευτέρα έγινε το Αποκριάτικο Πάρτυ του σχολείο μας! Χορός, τραγούδι, σκανταλιές, σκουπιδοτροφές είχαν την τιμητική τους

Στο παρακάτω video θα πάρετε μια γεύση από το γλέντι που έγινε!!!
https://drive.google.com/file/d/1xFkPlDD3JyAA3t7_dXKZODL6Y7C1F1f4/view?usp=sharing
 Μετά την Καθαρά Δευτέρα μελετήσαμε πόσες εβδομάδες είναι μέχρι το Πάσχα και ζυμώσαμε και την Κυρά Σαρακοστή.
Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στον συμβολισμό που περιέχει η Κυρά Σαρακοστή και στο ποιηματάκι της, ενώ στο τέλος φτιάξαμε και μία χάρτινη για να την παρουμε σπίτι μας να μετράμε τις εβδομάδες.