Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Σοκολάτα - η μαγική συνταγή για πολυτροπική επικοινωνία!



Λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα,διαβάσαμε το βιβλίο 'Ο Άη Βασίλης και η Μαγική συνταγή" . Η συνταγή σοκολάτας μας έδωσε την ευκαιρία να καλέσουμε φίλους για να πιούμε όλοι μαζί ζεστή σοκολάτα. Μια θαυμάσια ευκαιρία για πολυτροπική επικοινωνία. 

Αρχικά απαντήσαμε πως θα θέλαμε να πιούμε την σοκολάτα μαζί με τους φίλους μας από το 5ο νηπιαγωγείο που πέρυσι είχαμε συνεργαστεί και παίξει παρέα.
Μετά κάθε παιδί χωριστά σε φύλλο εργασίας  απάντησε με ποιον τρόπο θα ήθελε να καλέσουμε τους φίλους μας και στη συνέχεια "διάβασε" ότι έγραψε στους συμμαθητές του. 
Αποφασίσαμε να τα καλέσουμε με πολλόυς τρόπους. 

Βρήκαμε την ημερομηνία με τη βοήθεια του ημερολογίου μας.



Υπαγορεύσαμε στη κυρία μας την πρόσκληση στο email και μετά το υπογραψε κάθε παιδί και διάλεξε και μια φατσούλα για να χαρίσει.


Βρήκαμε τη λέξη αποστολή και διαβάσαμε το μήνυμα " Το μήνυμα σας εστάλη"

Στη συνέχεια εκτυπώσαμε την πρόσκληση, κρίμα ήταν ασπρόμαυρη και εμείς υπογραμίσαμε το όνομα μας και αντιγράψαμε όσα και όποια ονόματα θέλαμε.




Την επόμενη μέρα αποφασίσαμε να στείλουμε την ίδια πρόσκληση και με το ταχυδρομείο. Μελετήσαμε κάποια γράμματα που λάβαμε στο σχολείο μας και βάλαμε γραμματοσημο και γράψαμε την διεύθυνση .




Δυστυχώς το κουτί του ταχυδρομείου που υπήρχε στη γειτονιά μας δεν υπάρχει πλέον και μια συμμαθήτριά μας με τη βοήθεια της μητέρας της ανέλαβε να στείλει το γράμμα και στη συνέχεια μας διηγήθηκε την εμπειρία της.

Την άλλη μέρα διαβάσαμε το email απάντηση και μιλήσαμε με το τηλέφωνο με την κ. Σίσσυ και τα παιδιά και κανονίσαμε να φάμε μπισκότα και άλλα θέματα.

Η μέρα ήρθε. Αρχικά είπαμε τα ονόματά μας και τα παιδιά που είχαν κοινά ονόματα γνωρίστηκαν.
Μετά ήπιαμε ζεστή σοκολάτα μαζί. " Στην υγειά σας!"
Εγώ νόμιζα ότι θα έρθετε εδώ είπε ο Γιάννης.... . Ναι είπαμε και οι άλλοι...
Αποφασίσαμε τότε να κλείσουμε με ένα τραγούδι που ξέραμε και τα δύο σχολεία και την υπόσχεση μιας συνάντησης στο νηπιαγωγείο μας.

Είπαμε τι μας άρεσε από αυτή την συνάντησηστην παρεούλα .

Στη συνέχεια ατομικά γράψαμε τις εντυπώσεις μας και τις προσδοκίες μας.