Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Διάστημα - πλανήτες αφορμή για γλωσσικές ασκήσεις.





Προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα την παρουσίαση του Πλανητάριου Κρήτης, που θα επισκεπτόταν τις επόμενες μέρες το σχολικό μας συγκρότημα, γνωρίσαμε στη τάξη μας το ηλιακό μας σύστημα με τη χρήση διαφόρων πηγών. 
Διαδικτύου 


https://youtu.be/btn6sGvYhi0

Πολλών βιβλίων
  Φωτογραφιών
Φτιάξαμε το ηλιακό μας σύστημα και υπαγορεύσαμε στη δασκάλα μας τους πλανήτες.


Στις 1/12/2017 το Πλανητάριο Κρήτης επισκέφτηκε το σχολικό μας συγκρότημα και εμείς μαζί με τις δασκάλες μας και φίλους μας από την πρώτη τάξη του 18ου δημοτικού σχολείου, το επισκεφτήκαμε. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία.






Τώρα ήρθε η ώρα για γλωσσικές ασκήσεις.

Ταυτίσαμε τις κάρτες με τα ονόματα των πλανητών με τα ονόματα που ήταν γραμμένα στην ομαδική μας εργασία, τα διαβάσαμε και αν δεν χρειαζόμασταν βοήθεια τα διαβάσαμε χωρίς ταύτιση.
Τώρα ήρθε η ώρα να τους χωρίσουμε σε συλλαβές και να τις μετρήσουμε. Το καταφέραμε εύκολα γιατί το είχαμε κάνει και με τα ονόματά μας.http://26nipchanion.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html

Αρχικά το κάναμε με παλαμάκια και στη συνέχεια κόβοντας τις κάρτες και επαληθεύοντας. Τις λέξεις τις τοποθετούσαμε στο ανάλογο στεφάνι ανάλογα με τον αριθμό των συλλαβών τους.Προσέχαμε με ή χωρίς βοήθεια να μην αλλάξουμε τη σειρά των συλλαβών γιατί μετά οι πλανήτες είχαν άλλο όνομα.





Τέλος κολλήσαμε συλλαβές που επιλέξαμε και δημιουργήσαμε νέους πλανήτες που σε επόμενη δραστηριότητα θα τοποθετήσουμε σε ένα άλλο ηλιακό σύστημα.