Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

my family supports me

Logo
Συνεργάζονται σχολεία από
 Ελλάδα, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία, Λιθουανία, Φύρομ, Πολωνία, Κροατία, Βουλγαρία, Τσεχία, Γεωργία, Ισπανία, Σουηδία, Λετονία, Εσθονία, Κροατία.

Η οικογένεια μας, μας βοηθάει να φτιάξομε την "ταυτότητα" μας


To ημερολόγιο του προγράμματος Στο πρόγραμμα  συνεργάτες μας, είχαν καταθέσει κάποιες προτάσεις.


Εμείς αποφασίσαμε να φτιάξομε μια λίγο διαφορετική ταυτότητα, που να μοιάζει με αυτήν που χρησιμοποιούν οι γονείς των παιδιών .


Έγινε ενημέρωση των γονέων και συζήτηση τον Οκτώβρη και δόθηκαν τα φάκελα που θα χρησίμευαν ως βάση για να φτιαχτεί το σπίτι του κάθε παιδιού.Οι ταυτότητες συμπληρώθηκαν στο σπίτι ή στο σχολείο από τους γονείς μετά από συζήτηση με τα παιδιά τους και τα 
φάκελα - σπίτια στολίστηκαν όπως γονείς και παιδιά αποφάσισαν. Την ημέρα που κάθε παιδί έφερνε τη ταυτότητα και το σπίτι του στο σχολείο, παρουσίαζε στους φίλους του και γινόταν το κέντρο της προσοχής όλων. Τα παιδιά περιέγραφαν την εμπειρία τους και οι ταυτότητες  καθώς και τα  φάκελλα - σπίτια παρουσιαζόταν στους συμμαθητές τους

Στο αριστερό παράθυρο γραφόταν τα ονόματα των γονέων, στο δεξιό των αδελφών και στη πόρτα του παιδιού.

Υπήρξαν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας.
Η ταυτότητα περιείχε στη μία πλευρά προσωπικά στοιχεία, όνομα, επίθετο, μητέρα, πατέρα, ηλικία,
φωτογραφία και δακτυλικό αποτύπωμα.

Στην πίσω πλευρά περιείχε το αγαπημένο:φαγητό, χρώμα, τραγούδι, βιβλίο,παιχνίδι, ταινία, χόμπι, φίλοι.
Οι προτιμήσεις των παιδιών καταγραφόταν από τη νηπιαγωγό στην παρεούλα προκειμένου να δημιουργηθεί η ταυτότητα του σχολείου μας.

Τα παιδιά έβαλαν το δακτυλικό τους αποτύπωμα και κόλλησαν την φωτογραφία τους.
Οι ταυτότητες πλαστικοποιήθηκαν.

Κάρτες που περιείχαν  αριθμούς από το 1 έως το 19 όσα και τα παιδιά, σκορπίστηκαν ανάποδα στο πάτωμα και κάθε παιδί πήρε μια κάρτα. Ήταν η σειρά με την οποία θα έμπαιναν τα σπίτια στο  χωριού που το όνομά που του δόθηκε είναι 

       26ο Νηπιαγωγείο     Χανίων.
Συμπληρώθηκε ένα δάσος, ουρανός, φτιάξανε μαζί εκπαιδευτικοί και παιδιά το νηπιαγωγείο του χωριού.Τέλος κολλήθηκε ένας δρόμος που πήρε το όνομα που τα παιδιά αποφάσισαν.

" Ο δρόμος της Χαράς"
Η ταυτότητα του νηπιαγωγείου μας.


Στο χωριό μας " 26ο Νηπιαγωγείο" φτιάξαμε το νηπιαγωγείο μας στο οποίο οδηγεί "ο δρόμος της Χαράς", στα παράθυρα εικονίζονται οι νηπιαγωγοί και στη πόρτα τα παιδιά. 

Από τις πληροφορίες που πήραμε από τις προσωπικές μας κάρτες, βγάλαμε το αγαπημένο, φαγητό, χρώμα, τραγούδι, κλπ του σχολείου μας. ΄Έτσι δημιουργήσαμε τη κάρτα του νηπιαγωγείου.


 


 Τέλος παρουσιάσαμε την εξέλιξη του προγράμματος στους γονείς μας, μετά το τέλος του μαθήματος όταν ήρθαν να μας πάρουν.

Τους δείξαμε το σπίτι μας και τη διεύθυνσή μας, μετά τους παρουσίασε κάθε παιδί ένα μέρος από τη κάρτα του νηπιαγωγείου. Τα χριστούγεννα ήρθαν οι γονείς μας για να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια.
http://26nipchanion.blogspot.gr/2014/12/2014.html