Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

3-11-2022 Δράση Υπαίθριας Εκπαίδευσης

 Το 26ο νηπιαγωγείο Χανίων συμμετείχε στη Δράση Υπαίθριας Εκπαίδευσης που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Βάμου. Το νηπιαγωγείο μας είναι μέλος του  Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης « Ένας Κήπος στο σχολείο μου» που υποστηρίζει τη δράση.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών, γονέων και τοπικής κοινωνίας κάθε σχολείου σχετικά με τη σημασία και τα οφέλη της υπαίθριας εκπαίδευσης.

 Παράλληλα, στόχος είναι να αλλάξει η αυλή του σχολείου με την καλλιέργεια τοπικών φυτών, να πρασινίσει η σχολική αυλή και να καλλιεργηθούν δεξιότητες φροντίδας και χρήσης των φυτών σαν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.


Μετά από συνεννόηση ήρθαν οι μητέρες μιας συμμαθήτριας και ενός συμμαθητή μας το πρωί, έφεραν λουλούδια και εμείς φέραμε ακόμα λίγα. Μαζεύτηκαν πολλά, ο κήπος χρειάζεται μεγάλη φροντίδα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.




Αρχικά καθίσαμε μέσα στη παρεούλα για να μάθουμε τι δουλειές θα κάνουμε σήμερα στο κήπο και με ποια σειρά, ακόμα να μάθουμε το όνομα των λουλουδιών και να δούμε παρόμοια στον Η/Υ.



Πήραμε τα καρεκλάκια μας, τα λουλούδια και βγήκαμε στην αυλή.


Οι μαμάδες μας άρχισαν να βγάζουν τα αγριόχορτα και εμείς να μαθαίνουμε τα ονόματα των λουλουδιών και να αναγνωρίζουμε την έντυπη μορφή τους.




Τώρα αρχίσαμε να σκάβουμε, να φυτεύουμε και να ποτίζουμε τα λουλούδια.



Χαρούμενοι βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία! Περάσαμε όμορφα και ο κήπος μας είναι πολύ όμορφος και περιποιημένος τώρα!




Γυρίζοντας μέσα στη τάξη σημειώσαμε τι χρειαζόμαστε για να περιποιηθούμε το κήπο μας!