Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

17 Νοέμβρη

Στα πλαίσια του εορτασμού του Πολυτεχνείου ,παρακολουθήσαμε σχετικό βίντεο και εικόνες εκείνης της εποχής. Μελετήσαμε εφημερίδες και έντυπα, είδαμε εικόνες και ακούσαμε ηχητικά ντοκουμέντα.


Στη συνέχεια ,φτιάξαμε το δικό μας Πολυτεχνείο ,εξασκώντας την λεπτή κινητικότητα , τη γραφή αλλά και τις εικαστικές μας ικανότητες! Ορίστε τα αποτελέσματα...

Φτιάξαμε τα δικά μας πλακάτ, τα οποία ήταν διαφοροποιημένης δυσκολίας, με το σύνθημα εκείνης της ημέρας! " Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία"

Διαβάσαμε το βιβλίο η κυρά Δημοκρατία, αντιπαραβάλλαμε την ιστορία με τα γεγονότα πριν και κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Αποφασίσαμε ότι το σύνθημα " Όλοι Μαζί, Όλοι Μαζί, Είμαστε πάντα πιο Δυνατοί", θα είναι το σύνθημα που θα γράψομε στο πανό που θα κρατάμε στη διαδήλωση μας.

Όμως τι χρώμα?               

   Να ψηφίσουμε μυστικά για να μην επηρεάσει ο ένας τον άλλο. Μάθαμε νέες λέξεις, παραβάν, κάλπη, ψηφοδέλτια. Ακολουθήσαμε κανονικά τη διαδικασία.



Την ημέρα της 17ης Νοέμβρη, Γράψαμε το σύνθημα για το πανό πολύχρωμο και το πανό μας ήταν μπλε, όπως ακριβώς είχαμε ψηφίσει τη προηγούμενη.

Παρακολουθήσαμε το κουκλοθέατρο " Το κανόνι της Ειρήνης". Μας άρεσε πολύ!!

Διαδηλώσαμε αρχικά με τα άλλα νηπιαγωγεία και στη συνέχεια μαζί με τα παιδιά και τους δασκάλους όλων των σχολείων του σχολικού μας συγκροτήματος.