Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Μια υπέροχη σχολική χρονιά τελειώνει! Καλό Καλοκαίρι!!

 




Καθώς μπήκε ο Ιούνιος, στολίσαμε αναλόγως την είσοδο του σχολείου μας δημιουργώντας έναν υπέροχο βυθό.





Συζητήσαμε για το σημαίνει "Καλοκαίρι" και καταγράψαμε λέξεις που μας το θυμίζουν. Στη συνέχεια εντοπίσαμε στις εικόνες ποιες από αυτές είχαμε αναφέρει στις λέξεις που σκεφτήκαμε.


Ψάξαμε και βρήκαμε 5 διαφορές σε μια καλοκαιρινή εικόνα.



Aφού συζητήσαμε για τη χρησιμότητα και τους κινδύνους που κρύβει ο ήλιος, μιλήσαμε για την ηλιοπροστασία .
Συμπληρώσαμε πρώτα ομαδικά φύλλο εργασίας στο διαδραστικό πίνακα και μετά ατομικό φύλλο εργασίας ανάλογα με τις δυνατότητες μας . Άλλοι συμπλήρωσαν τις λέξεις με ή χωρίς βοήθεια και άλλοι ζωγράφισαν τις εικόνες δίπλα στις ήδη γραμμένες λέξεις. Όλοι συμπλήρωσαν το αρτικόλεξο που μαγικά συμπληρωνόταν.



Φυσικά με τόση ζέστη δεν γινόταν να μην παίξουμε με νερό!!! Βγήκαμε λοιπόν στην αυλή μας, δημιουργήσαμε μια διαδρομή και προσπαθούσαμε να να μεταφέρουμε νερό, παιρνώντας από όλα τα εμπόδια μέσα στον κουβά με τα ζωάκια της θάλασσας.



Βέβαια, αυτό ήταν απλά για εξάσκηση, καθώς στη συνέχεια παίξαμε νεροδρομίες!!! Ποια ομάδα κατάφερε πρώτη να αδειάσει τον κουβά της; Τα αγόρια, τα κορίτσια ή βγήκαν ισοπαλία; Ρωτήστε το παιδί σας και θα μάθετε.



Η σχολική χρονιά όμως έφτανε στο τέλος της και οι ετοιμασίες για τους τελικούς φακέλους των παιδιών ξεκίνησαν
Φωτογράφιση, κοψίματα, κολλήματα, τέμπερες και ιδού το αποτέλεσμα! Κάθε παιδί είναι έτοιμο να σαλπάρει για νέες εμπειρίες, νέες γνώσεις, νέα τάξη
Και ο φάκελος μέσα γεμάτος αναμνήσεις από όλη τη σχολική χρονιά... όλες οι εργασίες τους σε μορφή βιβλίων ανά θεματική και οι συμμετοχές τους στα διάφορα προγράμματα.





Ας μην ξεχνάμε όμως το υπέροχο Αλφαβητάρι που ετοιμάσαμε όλοι μας με πολλή αγάπη για να συντροφεύει τα παιδιά στα πρώτα τους χρόνια στο Δημοτικό, αλλά και στο Νηπιαγωγείο όσα παρέμειναν

πατήστε εδώ να δείτε περισσότερα για το αλφαβητάρι

εδώ το αλφαβητάρι σε e book


και το Αναμνηστικό μας δίπλωμα με φόντο το μοναδικό μας στεφάνι του Μάη που φτιάξαμε όλοι μαζί . https://26nipchanion.blogspot.com/2022/05/blog-post.html


🥰





Καλό Καλοκαίρι!!!