Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Χανίων.


Η Δράση εντάσσεται στις δραστηριότητες διάχυσης του προγράμματος Δεξιοτήτων " Μικροί εξερευνητές" 

4ος Θεματικός Κύκλος:" Δημιουργώ και Καινοτομώ- Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία". Υποενότητα: "STE(A)M και Εκπαιδευτική Ρομποτική". Θεματική ενότητα:" Μικροί εξερευνητές»

Παιδιά, μαθητές και αρκετοί γονείς του 26ου Νηπιαγωγείου Χανίων επισκέφτηκαν το Δήμαρχο για να του παραδώσουν επιστολή σχετική με το μνημείο ΚΡΙ ΚΡΙ. Ας δούμε τι προηγήθηκε...https://26nipchanion.blogspot.com/2022/06/blog-post_24.html

Έρευνα για το μνημείο.

Επειδή το μνημείο ΚΡΙ ΚΡΙ είναι σε κοντινή απόσταση από το σχολείο μας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να το ερευνήσουν και παρατηρήσουν λεπτομερώς.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες μεικτές ως προς το γνωστικό τους επίπεδο. Οι 1η κ 2η ομάδες ρωτούν διερχομένους για το μνημείο, ενώ οι ομάδες 3η,4η και 5η παρατηρούν, φωτογραφίζουν και απαντούν  σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικές με τη κατάσταση του μνημείου.






Στο σχολείο οι ομάδες παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους και μετά ατομικά περιγράφουν την εμπειρία τους.
  • Σε επόμενη φάση κάποια παιδιά ανέλαβαν να συλλέξουν πληροφορίες για το μνημείο με τη βοήθεια της οικογένειάς τους.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας,  αντιμετώπισαν ένα απρόσμενο πρόβλημα. Δεν βρήκαν πουθενά στο διαδίκτυο, ούτε καν στην ιστοσελίδα του δήμου πληροφορίες ή φωτογραφίες για το μνημείο!

Απόφαση για σύνταξη επιστολής προς το Δήμαρχο.

Τα παιδιά ρώτησαν τις εκπαιδευτικούς τι μπορούμε να κάνουμε και που μπορούμε να πούμε τα θέματα που εντοπίσαμε. 

Με το τέλος των προγραμμάτων δεξιοτήτων είχαμε ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς και εκεί τέθηκε το πρόβλημα. Η κ. Παλαιοπάνου μητέρα μαθητή μας και δικηγόρος στο επάγγελμα προσφέρθηκε να διατυπώσει κατάλληλα τις επισημάνσεις των παιδιών. 

Την επόμενη μέρα ήρθε στο σχολείο μας και έγραψε μια επιστολή προς το δήμαρχο Χανίων στην οποία ανέφερε όσα εμείς είχαμε σημειώσει.


Η επιστολή 


Άλλη μητέρα κανόνισε μία συνάντηση με το Δήμαρχο!
Στη συνάντηση πήγαμε παιδιά, εκπαιδευτικοί και αρκετοί γονείς.

Επίσκεψη στο Δήμαρχο. 

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο

Κατά την επίσκεψη τα παιδιά συζήτησαν τα προβλήματα που εντόπισαν.
Δώρισαν στο δήμαρχο μια κατασκευή τους που έμοιαζε με το μνημείο. Σε άλλη ανάρτηση μας μπορείτε να πληροφορηθείτε τη διαδικασία που ακολουθήσαμε για την κατασκευή του.   https://26nipchanion.blogspot.com/2022/06/blog-post_24.html


Ένας συμμαθητής μας κάθισε στη καρέκλα του Δημάρχου, ο Δήμαρχος ήρθε κοντά στα παιδιά έσκυψε και άκουσε όσα είχαν να του πουν. Τα παιδιά απόλαυσαν τα κεράσματα και ευχαριστήθηκαν με την υπόσχεση του δημάρχου ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των παιδιών.


Τα παιδιά σε ανοιχτή ακρόαση συνομιλούν με τον αντιδήμαρχο και εκθέτουν τα αιτήματά τους, ενώ συνονόματος του Δημάρχου μαθητής κάθεται στο γραφείο του Δημάρχου.

https://kriti360.gr/apokalypsi-aytos-einai-o-epomenos-dimarchos-chanion-pics/?fbclid=IwAR0WGDufb3ZsHDsrTE3D0oO_MH1jQQi5RUR0gYxxqKNUa3Lh4qcwkMgJugg




 Η επιστολή παραδίδεται στον Δήμαρχο.


Μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη είχαμε όταν παρατηρήσαμε με χαρά και υπερηφάνεια ένα έργο μας να κοσμεί το αίθριο του Δημαρχείου. Αυτό το έργο μας το είχαμε στείλε ως συμμετοχή στο διαγωνισμό      " Το όνειρό μου για το 2022"
Εντοπίσαμε και το όνομα του Νηπιαγωγείου μας στα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.



Μι Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Χανίων που έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να νιώσουν σημαντικά , υπεύθυνα και γεμάτα αυτοπεποίθηση.