Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Το στεφάνι του Μάη και τα σύμβολα του!

 


Με την επιστροφή μας στο σχολείο είχαμε να πούμε πολλά νέα! Πήραμε σειρά λοιπόν και βγήκαμε στην τηλεόραση. Είπαμε πώς περάσαμε το Πάσχα και δεχτήκαμε ερωτήσεις από τους φίλους μας.




Η αναφορά στο πρωτομαγιάτικο στεφάνι από ορισμένα παιδιά μάς έδωσε το έναυσμα να αναρωτηθούμε γιατί φτιάχνουμε στεφάνι τότε και τι συμβολίζει. Το δικό μας, καθώς θέλαμε να διατηρηθεί για πάντα, το φτιάξαμε από αυγοθήκες που βάψαμε όπως θέλαμε.





Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ζευγάρια ή τριάδες κάθε ομάδα είχε σαν αποστολή να μαζέψει ένα σύμβολο του Μάη. Πήραμε ψαλίδια και τσάντες και βγήκαμε περίπατο στη γειτονιά.



Συμπληρώσαμε μετά σε αυτό όλα τα σύμβολα που μάθαμε ότι φέρει πάνω του και μαζέψαμε από τη βόλτα μας στη γειτονιά. Φτιάξαμε και ένα μικρό μπουκέτο με σύμβολα για το σπίτι μας.


Το μεσημέρι είπαμε όσα μάθαμε στους γονείς μας και τους δείξαμε με τη βοήθεια του μεγαλύτερου αδελφού συμμαθήτριας μας το όμορφο στεφάνι μας.


Μιας και μιλήσαμε για λουλούδια, φτιάξαμε και ένα περίεργο "μαθηματικό" λουλούδι, αφού πρώτα το επεξεργαστήκαμε στην παρεούλα.



Ο καιρός όμως δεν μας άφησε να καθίσουμε άλλο μέσα στην τάξη! Η αυλή μας λοιπόν γέμισε με χρώματα, γέλια και χαρούμενες φωνές καθώς σε ένα από τα παιχνίδια μας προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τα μπαλάκια πάνω στο πολύχρωμο πανί .


Και του χρόνου!!!!!!!!!!!!!!!!