Σάββατο 14 Μαΐου 2022

WRO «Ο Πλούτος του τόπου μου»

 Το 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων διακρίθηκε στον Διαδικτυακό Μαραθώνιο του Νηπιαγωγείου του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, με το παρακάτω video.




Εκπαιδευτική Δράση STEAM Νηπιαγωγείου: «Ο Πλούτος του τόπου μου»

Σκοπός της δράσης του Νηπιαγωγείου είναι οι μαθητές να έρθουν σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης (computational thinking), αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται. Επιπλέον, η δράση στοχεύει στην κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών, καθώς δημιουργεί για τα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν μία απλή παρουσίαση, μπροστά σε μικρό κοινό, καθώς επίσης να έλθουν σε δημιουργική επαφή με μαθητές από σχολεία άλλων περιοχών της χώρας.

Τη Κυριακή 15 Μάιου 2022 το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στον περιφερειακό  Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από Χανιά και Ρέθυμνο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν μεγαλύτερα παιδιά να συνεργάζονται σε σύνθετες παρουσιάσεις.




 Δημοσιεύσεις του τοπικού τύπου


Ας δούμε τη προσέγγιση μας μέχρι τον διαγωνισμό. 

Επιλογή προϊόντος "λάδι - ελιά".

Αποφασίσαμε ότι το προϊόν με το οποίο θα συμμετέχουμε διαγωνισμό είναι το λάδι. που είναι το αγαπημένο προϊόν του τόπου μας.  Τα περισσότερα παιδιά έχουν βιώματα από λιομάζωμα και εμείς τον περασμένο Νοέμβριο προσεγγίσαμε τη θεματική ελιά - λάδι.   


https://26nipchanion.blogspot.com/2021/12/blog-post_7.html


Συμμετοχή στην εβδομάδα κώδικα "Code Week"

Ακολουθώντας το τρόπο που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές, κωδικοποιήσαμε δικές μας εικόνες σε τετραγωνισμένο χαρτί και σπάσαμε τους κώδικες κάποιων συνεργατών μας. Στην ομάδα μας συμμετείχαν περισσότερα από 300 σχολεία και βραβεύτηκε. 

Code week, Crack the Code - Σπάσε τον Κώδικα

 https://26nipchanion.blogspot.com/2021/10/code-week-crack-code.html



Unplugged Δραστηριότητες

Στη ρομποτική η «συμπεριφορά» των ρομπότ καθορίζεται από τους αλγορίθμους που τα ελέγχουν, και επικεντρώνονται στις εργασίες που αναλαμβάνουν. 
Τα παιδιά ασκήθηκαν στο να δημιουργούν αλγορίθμους για τα   ρομπότ - φίλους τους. Τον έλεγχο ασκούσαν οι συμμαθητές τους.



Ψηφοφορία για το όνομα των ρομπότ. Τα παιδιά ψήφισαν τη πρόταση των φίλων τους από το Α νηπιαγωγείο Μουρνιών, με το οποίο συνεργάστηκαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος.



Κατασκευές επιμέρους στοιχείων

archaeolab Χανίων - STEM Ρομποτική