Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

archaeolab Χανίων - STEM Ρομποτική

  Στο 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων στις 3 Μαρτίου, ήρθε η κ. Κούλα Μπορμουδάκη  Αρχαιολόγος MSc, υποψήφια διδάκτωρ δημόσιας αρχαιολογίας και υλοποιήσαμε στα πλαίσια του προγράμματος Δεξιοτήτων -  ρομποτικής τη δράση προσομοίωση κατασκευής μινωικής κατοικίας

To Archaeolab είναι ένα εργαστήριο αρχαιολογίας και τέχνης που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με αντικείμενο την αρχαιολογία και την τέχνη. Κεντρική δράση του εργαστηρίου είναι η προσομοίωση ανασκαφής. https://www.archaeolab.gr/el/workshop_places/%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac/

  



Αρχικά η αρχαιολόγος μας παρουσίασε την αρχιτεκτονική και το τρόπο κατασκευής των σπιτιών τη Μινωική Εποχή, μέσω video και φωτογραφιών. Ακόμα είχαμε μια όμορφη εικονική ξενάγηση στο εικονικά αναπαλαιωμένο ανάκτορο της Κνωσσού.






Στη συνέχεια μας παρουσίασε τα πήλινα τουβλάκια και τα άλλα υλικά που θα χρειαζόμασταν. Άρχισε να κατασκευάζει ένα για να βλέπουμε και να μας δίνει οδηγίες για να φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας!!




Πρώτα βάλαμε τις 4 σειρές τουβλάκια. Η αρχαιολόγος εντυπωσιάστηκε που καταφέραμε τόοσο καλά να τοποθετήσουμε τη βάση βλέποντας μόνο το πρωτότυπο της κ. Μπορμουδάκη. 

Στη συνέχεια προσθέσαμε στην οροφή τα ξύλα  και τέλος τα χόρτα.



Οι γονείς μας τη Τρίτη 8 Μαρτίου πήραν τα σπιτάκια μας που είχαν πια στεγνώσει, και ευχαριστήθηκαν πολύ που τα καταφέραμε.