Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

6 Μαρτίου - Stop Bullying

 Τα παιδιά από την ηλικία του νηπιαγωγείου ασκούν μία μορφή βίας η οποία σε αυτή την ηλικία εκφράζεται με πειράγματα, χτυπήματα ή αποκλεισμό από παιχνίδια και δραστηριότητες.

 Είναι η κατάλληλη ηλικία για  να καταλάβουν τις επιπτώσεις των πράξεων τους και να μάθουν να αντιστέκονται αν είναι τα θύματα.


Σήμερα ήρθαν δυο φίλοι μας, o Νανούλης και ο Λαγουδάκης και μας ανέφεραν τις εμπειρίες τους. Η καρδούλα του ενός φίλου μας ήταν πολύ ταλαιπωρημένη ενώ του άλλου όμορφη

Ο Νανούλης μας ανέφερε γιατί είναι ταλαιπωρημένη η καρδούλα του και εμείς του είπαμε όμορφα πράγματα για να την κάνουμε καλά και του δώσαμε συμβουλές. Μάλιστα, τον πήραμε και μια μεγάλη αγκαλιά.





Βρήκαμε και εμείς τι μπορούμε να λέμε και να κάνουμε χωρίς να πληγώνουμε τους φίλους μας.
Τι μπορούμε να κάνουμε με το στόμα, τι με τα χέρια?


Συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντικά είναι τα όμορφα λόγια και παίξαμε ένα παιχνίδι όπου διαλέγαμε έναν συμμαθητή μας και βρίσκαμε κάτι όμορφο να του πούμε (για την εμφάνιση, τον χαρακτήρα κτλ.)



Φτιάξαμε πανό με το σύνθημα μας και διαδηλώσαμε στην αυλή!

Όχι στη Βία Ναι στη φιλία!
Όχι στη Βία Ναι στην Αγάπη
Όχι στη Βία, Ναι στη συνεργασία!

Πήγαμε και στα γειτονικά μας νηπιαγωγείο και διαβάσαμε το σύνθημά τους,
 Όχι στη Βία!


Μιλήσαμε για την ενδοσχολική βία και τις μορφές που μπορεί να πάρει και με τη βοήθεια του θεατρικού παιχνιδιού προσπαθήσαμε αναπαραστήσουμε τις διάφορες μορφές της.





Συμπληρώσαμε και σε ατομικό φύλλο εργασίας τη μορφή που μας φοβίζει περισσότερο και το συναίσθημα που βιώνουμε με αυτήν.


Με το πανό μας και με το σύνθημα μας και διαδηλώσαμε στους γονείς μας το μεσημέρι!!

Όχι στη Βία Ναι στη φιλία!
Όχι στη Βία Ναι στην Αγάπη
Όχι στη Βία, Ναι στη συνεργασία!