Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Μια γιορτή - Μια εκδρομή

 Τη Τετάρτη 11/5/2022 είχαμε ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς του σχολείου μας, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα που αφορούν το παιδαγωγικό και λειτουργικό πλαίσιο του νηπιαγωγείου μας, καθώς και τη λήξη του σχολικού έτους. Ομόφωνα αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, μαθητές, αδέλφια και γονείς μια εκδρομή σε ένα κοντινό στο σχολείο μέρος.




Στην εκδρομή συμμετείχαν όλα σχεδόν τα παιδιά μαζί με τους γονείς και τα αδέλφια τους. 

Είχαμε τη χαρά και τιμή να παρευρεθεί και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ψαρουδάκη και ο σύζυγός της, με την ιδιότητα της γιαγιάς παιδιού του σχολείου μας. 

 Η τοποθεσία που οι γονείς αποφάσισαν αποδείχθηκε ιδανική, Αυτή ήταν η Παιδική Χαρά πολιτιστικού συλλόγου Καμπανίου στο Ακρωτήρι Χανίων.  https://goo.gl/maps/3QHGunR65CMippDE6

Τη Κυριακή 22 Μάιου στις 10 το πρωί συγκεντρωθήκαμε και οι περισσότεροι μπήκαμε στο λεωφορείο, μας άρεσε πάρα πολύ! Κάποιοι άλλοι επειδή δε χωρούσαμε όλοι στο λεωφορείο, ήρθαν με δικά τους αυτοκίνητα.


Μόλις φτάσαμε πήγαμε για παιχνίδι στο πειρατικό καράβι και τις κούνιες.



Οι γονείς έφεραν φαγητά που μαγείρεψαν σπίτι, αλλά έψησαν και πολλά πολλά νόστιμα σουβλάκια. Τα φαγητά ήταν τόσα πολλά που φάγαμε και τη Δευτέρα στο σχολείο μας.



Εμείς τους κάναμε έκπληξη!

 Τραγουδήσαμε δύο ριζίτικα τραγούδια κρατώντας ή διαβάζοντας κάρτες. 

"Στου νιου γαμπρού τη τάβλα" και " Ένα είναι το αηδόνι".




Παίξαμε το παιχνίδι σπασμένο τηλέφωνο και φάγαμε ένα παγωτάκι γιατί όπως πάντα κερδίσαμε τις κυρίες μας! Τα παγωτά ήταν προσφορά της γιαγιάς της Δανάης!!!


Το παραδοσιακό παιχνίδι " Αλάτι ψιλό" που παίξαμε μαζί με αρκετούς από τους γονείς μας, μας άρεσε πολύ!!!


Όμως και οι γονείς μας, μας έκαναν έκπληξη! Παίξαμε το παιχνίδι " Φτιάξε γρήγορα μια Μούμια". Η μαμά του Νικόλα τα είχε όλα σκεφτεί! Γελάσαμε πολύ, παίξαμε με τις κυρίες βοηθούς!


Όμως οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν.! Κάναμε τα γενέθλια του Νικόλα και της Αιμιλίας!


Οι γονείς του Νικόλα μας είχαν δωράκια κρυμμένα σε μια πινιάτα και άλλα δωράκια που παίξαμε.






Την επομένη πήραμε στο σχολείο μας τα δωράκια της Αιμιλίας.



Θα θέλαμε να κλείσουμε με τα λόγια των γονιών μας, που θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε για την όμορφη εκδρομή - γιορτή - εκδήλωση!!!!

 " Ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε να γνωριστούμε μεταξύ μας, να περάσουμε όμορφες δημιουργικές ώρες με τα παιδιά μας και με εσάς τις εκπαιδευτικούς!