Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Πάσχα 2022

 


Η Μεγάλη Γιορτή του Πάσχα πλησιάζει και αρχικά ανιχνεύσαμε με τις προηγούμενες γνώσεις των παιδιών γύρω από τη μεγάλη Γιορτή. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες πήραν διαφημιστικά έντυπα από super market και κλήθηκαν το μοιραστούν, να βρουν εικόνες που θυμίζουν το Πάσχα και να τις κολλήσουν σε φύλλο εργασίας έτσι ώστε να συμπληρώσουν μια ιστορία. Γράψανε τους τίτλους. Ιδού κάποια από τα αποτελέσματα:




Παρουσιάστηκαν οι απαντήσεις στην ολομέλεια και δημιουργήθηκε το αρχικό ιστόγραμμα.

Μάθαμε τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από βιβλία και από το video της kidepedia.



Το Πάσχα πλησιάζει οπότε ώρα για πασχαλινά παιχνίδια στον προβολέα! Πάντα μας αρέσουν αυτά! Ανακαλύψαμε τον κλέφτη αυγών του αγροκτήματος, βρήκαμε τα ίδια αυγά και μάθαμε για τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας.



Γιορτή Αγάπης και προσφοράς! Μπισκότα από το make a wish που μας έφερε συμμαθήτριά μας! Τα μοιραστήκαμε με δημοκρατικό τρόπο όπως έχουμε μάθει.

Πασχαλινά γλυκά - κουλουράκια

Φτιάξαμε Πασχαλινά κουλουράκια!! Ήταν υπέροχη εμπειρία γιατί είχαμε βοηθούς τις μαμάδες μας!!

Αρχικά για να φτάσουν τα κουλουράκια διπλασιάσαμε τη συνταγή, στη συνέχεια βάλαμε στα υλικά τις κάρτες με το όνομα τους και αρχίσαμε τη δουλειά.







Τα σχήματα που τους δώσαμε ήταν υπέροχα!  Στο τέλος αφού φάγαμε τα δοκιμάσαμε, τα ζωγραφίσαμε  και ζητήσαμε τη συνταγή για τις μαμάδες μας. 


Κόκκινα Αυγά

Βάψαμε κόκκινα τα αυγά που είχαμε φέρει από το σπίτι μας. Κάποια τα ζωγραφίσαμε με κηρομπογιά και μετά τα βάψαμε και άλλα μόνο τα βάψαμε κόκκινα. Συγκρίναμε τα αποτελέσματα και με αυτά γεμίσαμε τα καλάθια μας.




Πασχαλινά καλάθια

Βέβαια, τα κουλουράκια, τα κόκκινα αυγά μας και τα σοκολατάκια που αγοράσαμε με τα λεφτά από τα κάλαντα έπρεπε να τα μεταφέρουμε κάπως σπίτι... γι'αυτό φτιάξαμε αυτά τα υπέροχα καλαθάκια μας από κομμάτια τσουβαλι και μπόλικη ατλακολ 😊

Τα οποία μάλιστα στολίσαμε με 3D πασχαλίτσες που φτιάξαμε μόνοι μας!






Χάρτινα παπάκια

Κόψαμε χάρτινα παπάκια για να στολίσουμε το γραφείο μας. Το μεσημέρι πήραν ζωή και μας βοήθησαν να μπερδέψουμε τους γονείς μας.


 

Πασχαλινές κάρτες!

Γιορτή χωρίς ευχές δε γίνεται και εμείς φτιάξαμε υπέροχες κάρτες, γράψαμε μέσα ευχές. Πήραμε σπίτι μας και προσφέραμε στους ανθρώπους που μας αγαπούν!




Τα κάλαντα του Λαζάρου

Το ωραιότερο έθιμο ήταν τα Πασχαλινά κάλαντα που ψάλλαμε μαζί με αρκετές μαμάδες και όλες τις κυρίες μας στην γειτονιά μας! Φέραμε πολλά λουλούδια στολίσαμε ένα ξύλινο σταυρό και πήραμε αρκετά στα χέρια μας. Μάθαμε άλλωστε ότι η Ανάσταση του Λαζάρου συμβολίζει την Ανάσταση της φύσης. Είχαμε μαζί μας και ένα καλαθάκι όπου μας έβαζαν χρήματα, με αυτά αγοράσαμε αυγά για τα καλαθάκια μας και όχι μόνον....!



Πασχαλινοί γρίφοι!!
😉

Στο τέλος λύσαμε και τους πασχαλινούς μας γρίφους



Καλό Πάσχα!!!!!!