Σάββατο 9 Απριλίου 2022

2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

                       

Τι πιο όμορφο και μαγικό από τα παιδικά βιβλία...! Εμείς όμως δεν διαβάσαμε κάποιο αγαπημένο με τα παιδιά, αλλά δημιουργήσαμε ένα! Με αφορμή το κλείσιμο του Γ' Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο: "Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική, είναι απλώς μοναδική", δημιουργήσαμε ένα βιβλίο με τα διάφορα είδη οικογενειών που γνωρίσαμε (ορφανά, θετή, μονογονεϊκή, πυρηνική, εκτεταμένη).








Η έμπνευση της ιστορίας προήλθε μέσα από εικόνες που σειροθετήσαμε με διάφορους τρόπους καταλήγοντας σε εκείνη που άρεσε περισσότερο. Στη συνέχεια, ακολούθησε η συγγραφή της ιστορίας στην ολομέλεια και η επιλογή του τίτλου της μέσω ψηφοφορίας.







Η ιστορία αποτυπώθηκε πρώτα ατομικά σε μικρά βιβλία, χωρίς λόγια. Όλα τα παιδιά τα πήγαν υπέροχα!



Στη συνέχεια, για τη δημιουργία του ομαδικού βιβλίου, έγινε η επιλογή των βασικών χαρακτηριστικών των ηρώων (μαλλιά, γυαλιά, πιθανά αντικείμενα που κρατάνε) και ο χωρισμός σε ζευγάρια για την εικονογράφηση με τυχαίους αριθμούς. Ένα παιδί ανέλαβε το εξώφυλλο, ενώ το οπισθόφυλλο δημιουργήθηκε με τη συνδρομή πολλών.





Προκειμένου το βιβλίο να μοιραστεί σε πολλούς, μετατράπηκε σε ηλεκτρονικό βιβλίο! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν όταν το είδαν στον προβολέα!






Μπορείτε και εσείς να δείτε λοιπόν το βιβλίο μας και να το διαβάσετε πατώντας εδώ: