Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Έλα μαζί μας στο 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων

 

Αγαπημένα παιδιά και γονείς σας καλωσορίζουμε 
στο 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων! 


Το Νηπιαγωγείο είναι το πρώτο οργανωμένο περιβάλλον κοινωνικοποίησης, προσωπικής εξέλιξης και μάθησης -στο οποίο καλούνται τα παιδιά να φοιτήσουν με συστηματικό πλέον τρόπο. 

Έχει τη σημαντική αποστολή να τους προσφέρει -στην τρυφερή αυτή ηλικία που δομείται η προσωπικότητά τους- κοινωνική, συναισθηματική, πνευματική και ψυχοκινητική αγωγή, προετοιμάζοντας την προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον και -μακροπρόθεσμα- στη ζωή. 
Το έργο μας είναι να συμβάλλουμε στη γνωστική ανάπτυξη και την προσωπική εξέλιξη των παιδιών και, παράλληλα, να φροντίζουμε -με τη στάση και τη συμπεριφορά μας- να τους μεταδίδουμε αρχές και αξίες, οι οποίες θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Γιατί θεωρούμε ότι ο ρόλος τού σχολείου δεν είναι μόνον να προετοιμάζει τα παιδιά για τη ζωή, αλλά και να τα βοηθάει για να ζήσουν -ευτυχισμένα- μια ζωή με νόημα.  



Πατήστε για ένα μικρό καλωσόρισμα! 

Όπως έχετε ενημερωθεί μέσω email :


Ο Αγιασμός θα γίνει στο σχολικό μας συγκρότημα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 09.30 πμ.
 Μετά τον Αγιασμό γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί θα συναντηθούμε στη μικρή αυλή του νηπιαγωγείου μας για μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση. Σε αυτήν θα ενημερωθείτε για βασικά θέματα του σχολείου και θα σας δοθεί η ευκαιρία να εκφράσετε σκέψεις ή πιθανές απορίες.  

 

Ακόμα θα πούμε λίγα λόγια και κατά το δυνατόν θα αλληλοεπιδράσουμε  με τα παιδιά σας που από αυτή την ημέρα θα μας επιτρέψετε να αισθανόμαστε και δικά μας παιδιά. 

Μετά τη γνωριμία - συζήτηση - ενημέρωση θα αποχωρήσετε μαζί με τα παιδιά σας

Στην ανάρτηση της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων μπορείτε να διαβάσετε:

α) έγγραφο σχετικό με τη «Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2022-2023».   https://dipechanion.blogspot.com/2022/09/2022-2023_62.html 

β) Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-23 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19   https://dipechanion.blogspot.com/2022/09/2022-2023-covid-19.html


 Σας περιμένουμε με χαρά, και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Οι εκπαιδευτικοί: Παπαδογεωργάκη Αικατερίνη, Κωτσοπούλου Μαρία

Ειδικό βοηθητικό προσωπικό: Γκρέκου Μιμή