Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Αγιασμός για το σχολικό έτος 2024-25

 

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στις 08.30πμ, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολικού μας συγκροτήματος, η τελετή του αγιασμού παρουσία των μαθητών μας, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών των 12ου & 18ου δημοτικών σχολείων και των 12ου, 18ου και 26ου νηπιαγωγείων.


Το πρώτο κουδούνι σήμανε μέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές μας!


 Μετά τον αγιασμό, παιδιά, γονείς και οι κηδεμόνες του 26ου Νηπιαγωγείου μετέβησαν στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή των νηπιαγωγείων προκειμένου  να λάβουν λεπτομερείς οδηγίες από τις εκπαιδευτικούς σχετικά με τις διαδικασίες και τη σχολική καθημερινότητα.



 Στο τέλος τα παιδιά πήραν ένα μικρό δωράκι - αερόστατο ως ένα γλυκό καλωσόρισμα στο νηπιαγωγείο.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

 

Αγαπημένα παιδιά και γονείς σας καλωσορίζουμε στο 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων! 

Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή, ασφαλή, δημιουργική χρονιά με συνεργασία, υπευθυνότητα, καλή  πίστη και αγάπη.  

Τη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8.30πμ θα γίνει ο Αγιασμός των συστεγαζόμενων σχολείων στη μεγάλη αυλή του σχολικού μας συγκροτήματος. Αμέσως μετά σας περιμένουμε για μια πρώτη σημαντική συνάντηση-αλληλεπίδραση στο χώρο του 26ου Νηπιαγωγείου Χανίων.. 

Το Νηπιαγωγείο είναι το πρώτο οργανωμένο περιβάλλον κοινωνικοποίησης, προσωπικής εξέλιξης και μάθησης -στο οποίο καλούνται τα παιδιά να φοιτήσουν με συστηματικό πλέον τρόπο. 

Έχει τη σημαντική αποστολή να τους προσφέρει -στην τρυφερή αυτή ηλικία που δομείται η προσωπικότητά τους- κοινωνική, συναισθηματική, πνευματική και ψυχοκινητική αγωγή, προετοιμάζοντας την προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον και -μακροπρόθεσμα- στη ζωή. 
Το έργο μας είναι να συμβάλλουμε στη γνωστική ανάπτυξη και την προσωπική εξέλιξη των παιδιών και, παράλληλα, να φροντίζουμε -με τη στάση και τη συμπεριφορά μας- να τους μεταδίδουμε αρχές και αξίες, οι οποίες θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Γιατί θεωρούμε ότι ο ρόλος τού σχολείου δεν είναι μόνον να προετοιμάζει τα παιδιά για τη ζωή, αλλά και να τα βοηθάει για να ζήσουν -ευτυχισμένα- μια ζωή με νόημα.  


Πατήστε για ένα μικρό καλωσόρισμα! 

Κοινοποιούμε τη με αριθμό πρωτ. Φ.7/99728/Δ1/04-09-2024 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) με Θέμα «Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2024-2025».