Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Διαδραστικό - Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης


Ας μετρήσουμε τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!

Κάθε μέρα ένα παιδί θα πάρει το δώρο του Άη Βασίλη! Οι γονείς ύστερα από δικό μας ενημερωτικό email φρόντισαν όλοι και τα δώρα ήταν κρυμμένα επιμελώς στο δέντρο. Δε φαντάζεστε τη χαρά που έκαναν όταν μετά την εντολή του Άη Βασίλη να πάει ο/η .... να πάρει σήμερα το δώρο του από το χριστουγεννιάτικο δέντρο .... Τι χαρά έκαναν.

Το περιτύλιγμα του δώρου (σοκολατάκι) θα γίνει το γραμματόσημο για το γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη!!!!!!

https://www.thinglink.com/scene/1391813474635481091








Προσπάθησα να μοιάζει με το ημερολόγιο που χρησιμοποιούμε στην τάξη μας!




Επισκεφτήκαμε με τη βοήθεια του Google Eart το 26ο νηπιαγωγείο στα Χανιά και αμέσως μετά το χωριό του Άη Βασίλη. Παρατηρήσαμε τις τοποθεσίες, τις φωτογραφίες από το χωρίο και το Ροβανιέμι και βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές με το τόπο μας. Ακόμα τη σημειολογία ενός χάρτη ώς προς τη θάλασσα, τα ποτάμια και τη ξηρά.

Τις επόμενες μέρες και αφού όλα τα παιδιά πήραν το δώρο - γραμματόσημο, ετοιμάσαμε το γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη, η κάθε ομάδα μαζί!!! Είχε προηγηθεί email με οδηγίες προς τους γονείς και τα υλικά ήταν έτοιμα.  







Σειρά είχε το φάκελο, παρατηρήσαμε και είδαμε που πρέπει να γραφτεί το όνομά μας(αποστολέας), του Άη Βασίλη  (παραλήπτης) και που να κολληθεί το γραμματόσημο-περιτύλιγμα. Γράμμα φυσικά έγραψε και ο Ξενοφώντας μας!!!






Την αρχική εικόνα τη δανείστηκα από τη σελίδα dremstime.com

και ήταν αυτή