Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Eξ αποστάσεως - Ανάλυση παραμυθιού και δημιουργία νέου δικού μας!

Στις 11 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά και στις 12 Δεκεμβρίου η άλλη ομάδα, ακούσαμε και αναλύσαμε ένα παραμύθι και μετά γράψαμε το δικό μας. Στο επόμενο μάθημα την εικονογραφήσαμε και τη διηγηθήκαμε . Η πρώτη ομάδα δημιούργησε το παραμύθι, " Ο ήλιος μας κάνει χαρούμενους" και η δεύτερη " Ο ήλιος που σβήνει τη φωτιά". Τα παραμύθια έχουν διαφορετική πλοκή όμως τη λύση τη φέρνει ο Ήλιος.

Το βιβλίο της 1ης ομάδας στο παρακάτω υπερσύνδεσμο.

https://www.storyjumper.com/book/read/94986776



Το βιβλίο της 2ης ομάδας στο παρακάτω υπερσύνδεσμο.

https://www.storyjumper.com/book/read/95391706/5fde94272d056

Η διαδικασία που ακολουθήσαμε:

Αρχικά παρακολουθήσαμε το παραμύθι " Ο Εγωιστής Γίγαντας" του Wilde Oscar. https://youtu.be/sUyhcu4ZTnI


Αμέσως μετά αναγιηγηθήκαμε το παραμύθι συνεργατικά και βρήκαμε τα δομικά στοιχεία του παραμυθιού, απαντώντας τις ερωτήσεις.



Στη συνέχεια, σε εμάς την ομάδα "Η καλύτερη παρέα" η κυρία μας έβαλε μια κάρτα με μια οικογένεια, και ξεκίνησε Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα παιδάκι που ζούσε σε ένα πολύ όμορφο σπίτι.  Συνεχίσαμε εμείς διαλέγοντας κάρτες από έναν πίνακα. Εμείς διαλέγαμε μια κάρτα και συνεχίζαμε την ιστορία, ενώ δε χρησιμοποιήσαμε όλες τις κάρτες. Τέλος η κυρία μας, μας αφηγήθηκε το παραμύθι! 
Μας άρεσε πολύ το παραμύθι που δημιουργήσαμε. 







Μια φορά και έναν καιρό ένα παιδάκι ζούσε με την οικογένειά του σέ ένα όμορφο σπίτι.

Ξαφνικά έπιασε φωτιά το μηχανάκι τους και άρχισε να κλαίει.

Χάθηκαν τα φαγητά τους και βρήκε ένα σιτάρι που ήθελε να το φάει.

Ένας κόκορας τσίμπησε το παιδάκι και αυτό έφυγε.

Ακολούθησε μια πεταλούδα που πετούσε ψηλά.

Και ανέβηκε σε ένα δέντρο.

Από ψηλά είδε τον ήλιο που του έδωσε χαρά. Γύρισε σπίτι του χαρούμενο.

Και έζησε αυτό καλά και εμείς καλύτερα.

Το παραμύθι περιμένει να εικονογραφηθεί, και να αποκτήσει "Τίτλο"



H δεύτερη ομάδα ( φοβεροερευνητές) τη Δευτέρα ακολούθησαν την ίδια διαδικασία με αρκετά διαφορετικό αποτέλεσμα. Περιμένουμε την εικονογράφηση και τη μαγνητοφώνηση.

Τίτλος " Ο ήλιος που σβήνει τη φωτιά"

Μια φορά και έναν καιρό ένα παιδάκι που το λέγανε Σίμο και ζούσε με την οικογένειά του σε ένα όμορφο σπίτι.

Ξαφνικά έπιασε φωτιά το σπίτι του

Μια πεταλούδα προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά

Μετά ήρθε ένα αστέρι που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά

Το σπίτι είχε ένα κήπο με δέντρα και σιτάρια

Ο Σίμος άρχισε να κλαίει!

Φόρεσε τα παπούτσια του και ήθελε να φύγει.

Ο ήλιος ήρθε και έσβησε τη φωτιά.

Ο Σίμος γύρισε στο σπίτι με την οικογένειά του!

Έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα


Το βιβλίο έκπληξη της ομάδας " Η καλύτερη παρέα"


Πατήστε τον υπερσύνδεσμο να το απολαύσετε, και μη ξεχάσετε να πατήσετε το βελάκι κάτω από το βιβλίο για να ακούσετε τη διήγηση των παιδιών. και να έχετε υπομονή γιατί όλο το βιβλίο έγινε εξ αποστάσεως και είχε πολλές δυσκολίες!!!

https://www.storyjumper.com/book/read/94986776


Το βιβλίο της δεύτερης ομάδας, " Οι φοβεροερευνητές" 

με τίτλο " Ο ήλιος που έσβησε τη φωτιά"

Πατήστε τον υπερσύνδεσμο να το απολαύσετε, και μη ξεχάσετε να πατήσετε το βελάκι κάτω από το βιβλίο για να ακούσετε τη διήγηση των παιδιών. και να έχετε υπομονή γιατί όλο το βιβλίο έγινε εξ αποστάσεως και είχε πολλές δυσκολίες!!!




https://www.storyjumper.com/book/read/95391706/5fde94272d056



<div style="width: 480px;max-width:100%;"><a href="//www.storyjumper.com/book/showframe/94986776/----" rel="nofollow" class="storyjumper-book" style="text-decoration: none;"><img src="//www.storyjumper.com/book/coverImage/94986776/----/480" alt="Book titled 'Ο ήλιος μας κάνει χαρούμενους''" style="border:none;width: 480px;max-width:100%;" /></a><a style="display: block; text-align: center; margin: 0 auto 20px; font-size: 12px; text-decoration: none;" href="//www.storyjumper.com/book/read/94986776/----">Read this book made on StoryJumper</a><script>!function(){function d(){"undefined"==typeof SJMakeBookOpenLightBox?--c>0&&setTimeout(d,100):SJMakeBookOpenLightBox()}function e(){/in/.test(document.readyState)?setTimeout(e,9):d()}var a="https:"==document.location.protocol?"https:":"http:";if("undefined"==typeof SJScriptLoaded){window.SJScriptLoaded=!0;var b=document.createElement("script"),c=80;b.src=a+"//www.storyjumper.com/script/storyjumper-embed.js",b.async=true,b.setAttribute("defer",""),document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(b),e()}}();</script></div>

2ο

<div style="width: 480px;max-width:100%;"><a href="//www.storyjumper.com/book/showframe/95391706/5fde94272d056" rel="nofollow" class="storyjumper-book" style="text-decoration: none;"><img src="//www.storyjumper.com/book/coverImage/95391706/5fde94272d056/480" alt="Book titled '' Ο ήλιος που σβήνει τη φωτιά'&nbsp;'" style="border:none;width: 480px;max-width:100%;" /></a><a style="display: block; text-align: center; margin: 0 auto 20px; font-size: 12px; text-decoration: none;" href="//www.storyjumper.com/book/read/95391706/5fde94272d056">Read this book made on StoryJumper</a><script>!function(){function d(){"undefined"==typeof SJMakeBookOpenLightBox?--c>0&&setTimeout(d,100):SJMakeBookOpenLightBox()}function e(){/in/.test(document.readyState)?setTimeout(e,9):d()}var a="https:"==document.location.protocol?"https:":"http:";if("undefined"==typeof SJScriptLoaded){window.SJScriptLoaded=!0;var b=document.createElement("script"),c=80;b.src=a+"//www.storyjumper.com/script/storyjumper-embed.js",b.async=true,b.setAttribute("defer",""),document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(b),e()}}();</script></div>