Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Δημιουργία avatar και μηνύματα για πρόγραμμα etwinning " Μικροί ξεναγοί"


Το σχολείο μας αυτή τη χρονική περίοδο υλοποιεί πρόγραμμα etwinning με συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία το  «5ο Νηπιαγωγείο Χανίων», το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Βίλλα Αιμιλία»στην Αθήνα, το «21ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και ένα νηπιαγωγείο στις Βρυξέλες.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Μικροί ξεναγοί εν δράσει».

 Τα παιδιά μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης και συνεργαζόμενα σε μικρές ενδοσχολικές ή διασχολικές ομάδες θα εμπλακούν ενεργά σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης με στόχο να παρατηρήσουν γνωρίσουν, ερευνήσουν, μελετήσουν μνημεία που βρίσκονται κοντά στο σχολείο τους και στη συνέχεια σε διασχολικές ομάδες να συγκρίνουν και να ταξινομήσουν τα μνημεία βάσει καθορισμένων κριτηρίων. Θα ταξιδέψουν με τα ρομπότ τους στα μνημεία και την ιστορία τους. Τέλος θα ακολουθήσει διάχυση των γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που κατέκτησαν στη τοπική κοινωνία. Το σενάριο θα υλοποιηθεί με βάση το μοντέλο 5Ε, το οποίο θεωρεί τη μάθηση ως δυναμική και διαδραστική. 



Δημιουργία Avatar προκειμένου να προστατευθούν προσωπικά δεδομένα των παιδιών.

Αρχικά παρατήρησαν το πρόσωπό τους και ζωγράφισαν τον εαυτό τους για να τον αναπαραστήσουν με avatar. Όλα τα παιδιά με μεγάλη χαρά δημιούργησαν τον εαυτό τους.

Διάλεξαν εκτός από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, την έκφραση που θα έχουν, τα ρούχα που θα φορούν και τη στάση του σώματός τους.





Τέλος ενώθηκαν όλα τα avatar και δημιουργήθηκε η εικόνα της τάξης μας.

Έστειλαν ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα στους φίλους τους με την ευχή να τους συναντήσουν. Ακούστε τo πατώντας τον σύνδεσμο.

https://drive.google.com/file/d/1qlRUYbTFWbPjyzo5GkHL8Zyx-XI1Xd1v/view?usp=sharing