Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

 

«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» 

το κεντρικό μήνυμα εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024. Στη σελίδα   https://saferinternet4kids.gr/  μπορούμε να βρούμε πολλές πληροφορίες.

Ένας εορτασμός που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια σε 16 χώρες, και σήμερα υλοποιείται σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.            

Στο πρόγραμμα pixton για ένα πρόγραμμα etwinning " Μικροί ξεναγοί" ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τη τάξη μας σε avatar για να μη βάζουμε τη δική μας φωτογραφία.

To 26o νηπιαγωγείο Χανίων συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση  της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 για μαθητές Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού.            

 Ο @Παπάκης  ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές Νηπιαγωγείου και Α΄ τάξης Δημοτικού σχολείου για το τι πρέπει να προσέχουν στην επικοινωνία τους μέσω διαδικτύου. Μέσα από το παραμύθι «Ο διάσημος φίλος του @Παπάκη» και μια διαδραστική παρουσίαση, οι μικροί μαθητές έμαθαν πως να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, ακόμα  για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και για τον διαδικτυακό εκφοβισμό ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πως πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο που τους ανησυχεί/αναστατώνει/τρομάζει.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8/2/2024 και ώρα 10:00-11:00.



Μετά την εκδήλωση τα παιδιά σε ομάδες δημιούργησαν μια αφίσα για να κάνουν γνωστά όσα έμαθαν και σε άλλους.




Σε ατομικό φύλλο εργασίας σημειώσαμε τα πιο σημαντικά για εμάς μηνύματα.



Στο τέλος της ημέρας παρουσιάσαμε τις πληροφορίες που πήραμε στους γονείς μας.

Ευχαριστούμε πολύ το Saferinternet Για τη χρήσιμη διαδραστική εκδήλωση. 

          Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε πάρει πολλές πληροφορίες από τις κυρίες μας και από το internet, ακολουθώντας μια παλαιότερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου μας που είναι ασφαλής.  https://26nipchanion.blogspot.com/search/label/safeinternet