Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη Δήμου Χανίων

 

Παραμονές Χριστουγέννων και στα πλαίσια του εργαστηρίου Δεξιοτήτων 

Θεματική Ενότητα Φροντίζω το Περιβάλλον, Υποθεματική: Οικολογία - Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά   Τίτλος: «Αλλάξτε συμπεριφορές…ΑνακυκλωS.O.S.τε!

επισκεφτήκαμε τη παιδική δανειστική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων.  Ένα σύγχρονο, μοντέρνο και ελκυστικό χώρο γνώσης, παιχνιδιού και δραστηριοτήτων.

Στόχος μας ήταν η αύξηση της αναγνωσιμότητας και η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας των μαθητών μας, μαθαίνοντας την αξία του εξωσχολικού βιβλίου. Ακόμα στοχεύαμε στη γνωριμία και την εξοικείωση των μικρών μαθητών μας με το χώρο των βιβλιοθηκών, τη λειτουργία, τη χρήση και τη σπουδαιότητα τους.

΄Κρατούσαμε και προσφέραμε με χαρά μια δική μας Χριστουγεννιάτικη κάρτα η οποία τώρα στολίζει τη δανειστική βιβλιοθήκη!


Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης μας διάβασε πολύ γλαφυρά και με διάδραστικό τρόπο το παραμύθι " Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του κ. Γουίλομπι", ενώ πρόβαλε σε οθόνη τις εικόνες για να μπορούμε να τις παρακολουθούμε καλύτερα.


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι ήρθε με κούριερ. Ολόκληρο και φρέσκο και γυαλιστερό και πράσινο.
Το μεγαλύτερο δέντρο που είχε δει ποτέ του.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι είναι τόσο ψηλό που δεν χωράει στο σαλόνι του. Έτσι ο κύριος Γουίλομπι ζητά από τον μπάτλερ του να κόψει την κορυφή του δέντρου. Άραγε τι θα συμβεί με αυτή;

Η κορυφή του δέντρου στόλισε πολλά πολλά σπίτια, φώτισε καρδιές και γέμισε χαρά πολλά και διαφορετικά σπίτια. Δε πήγε ούτε ένα κλαράκι χαμένο........ 

Ενθουσιαστήκαμε και συμμετείχαμε με χαρά!

Τώρα ήρθε η ώρα να ζωγραφίσουμε και εμείς το δικό μας δέντρο, όμορφο, μοναδικό!!!


Μάθαμε πως μπορούμε να παίρνουμε και να διαβάζουμε ένα βιβλίο που μας αρέσει. Απολαύσαμε το διάβασμα στους όμορφους, άνετους και ζεστούς χώρους της βιβλιοθήκης.

Δανειστήκαμε ένα βιβλίο για το σχολείο μας και έτσι παρακολουθήσαμε τη διαδικασία δανεισμού.

Βγήκαμε έξω φάγαμε το πρωινό μας και συνεχίσαμε με παιχνίδι!!!


Το καρουζέλ ήταν δωρεάν και το απολαύσαμε!


Η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα και το λεωφορείο μας περίμενε! Έτσι γυρίσαμε στο σχολείο μας όπου καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας από το παραμύθι που ακούσαμε.

Περιμένουμε με λαχτάρα την επόμενη εκδρομή!!