Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Παράσταση " ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ"


Tη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 όλα τα νηπιαγωγεία του σχολικού μας συγκροτήματος, μεταβήκαμε στο κινηματοθέατρο "Ελληνίς" προκειμένου να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί τη παράσταση " Τα Ψηλά Βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου από τη MAGIC DREAM. Ο καιρός ήταν δύσκολος αλλά η δράση ήταν καλά οργανωμένη και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Επιστρέφοντας στο σχολείο και προσπαθώντας να πληροφορήσουμε τη κ. Καίτη που δεν ήταν μαζί μας, αναστοχαστήκαμε τη παράσταση, τη πλοκή της και τα νοήματα που περιείχε. Συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας με μια σκηνή που μας έκανε εντύπωση, την οποία περιγράψαμε και ζωγραφήσαμε.


"ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ" Το κλασικό αυτό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου, με τις ολοζώντανες περιγραφές και το λεπτό χιούμορ, αποτελεί ένα από τα καλύτερα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας.


 "Μια παρέα παιδιών τελειώνουν το σχολείο και αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί έρχονται σε επαφή με τη ζωή του βουνού, τις ομορφιές της φύσης, δημιουργούν μια κοινότητα με ρόλους και αρμοδιότητες για τον καθένα. Μαθαίνουν να λύνουν τα προβλήματά τους και να ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής, ενώ γίνονται δάσκαλοι για τον Λάμπρο, το μικρό τσοπανόπουλο που διψάει για μάθηση"