Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Καλώς ήρθες 2024!

 Αποφασίσαμε ότι το 2024 το θέλουμε πολύχρωμο, χαρούμενο παιχνιδιάρικο! Ευχόμαστε να είναι γεμάτο Αγάπη, Φιλία και Υγεία, έχουμε στόχο να γίνουμε καλύτεροι και να πηγαίνουμε εκδρομές, ενώ θέλουμε να κάνουμε ωραίες εργασίες, να μάθουμε πολλά και να επιστρέψει ο συμμαθητής μας ο Αντώνης που λείπει πολλές μέρες!

Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί η κ. Τσουβαλάκη Βαλεντίνα μαμά συμμαθητή μας ήρθε στο σχολείο μας τη Τρίτη 9 Ιανουαρίου και φτιάξαμε όλοι μαζί τη βασιλόπιτά μας!

Έφερε και ένα δώρο για να το πάρει όποιος κερδίσει το φλουρί!!! 

Αρχικά καθίσαμε όλοι στη παρεούλα και εμείς μαντέψαμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη βασιλόπιτα και είχε φέρει η κ. Βαλεντίνα από το σπίτι της.

Η κυρία μας τα έγραφε σε χαρτάκια και στο τέλος εμείς τα διαβάσαμε!


 Μετά πήγαμε στη τραπεζαρία και καθίσαμε όλοι γύρω από το τραπέζι για να βοηθήσουμε. Κάθε παιδί πρόσθεσε και κάποιο υλικό στο μείγμα.


Στη συνέχεια όλοι κρατήσαμε το μίξερ γιατί ήταν βαρύ και κούραζε τη κυρία Καίτη. Η κυρία Δάφνη πρόσθεσε το φλουρί.

Το μείγμα μπήκε στο ταψί και στο φούρνο. Μοσχοβόλησε όλο το σχολείο!!


Κρατήσαμε χρόνο , τη βγάλαμε και τη στολίσαμε!

Την άλλη μέρα την ώρα του πρωινού ήρθαν η κ. Καίτη και η κ. Βαλεντίνα και ετοιμαστήκαμε να κόψουμε τη βασιλόπιτα. Για να μη μαλώνουμε ποιος θα διαλέξει πρώτος κομμάτι, οι κυρίες μας μας έβαλαν να πάρουμε ένα χαρτάκι όποιο θέλαμε από τα 18 που είχαν τοποθετήσει στο χαλί. Αυτό είχε κρυμμένο ένα αριθμό που έλεγε τη σειρά που θα διαλέγαμε το κομμάτι της βασιλόπιτας.


Ήρθε η ώρα που περιμέναμε! Οι κυρίες μας μαζί κάνανε το σταυρό στη βασιλόπιτα και έκοψαν ένα κομμάτι για το Χριστό και ένα για το σχολείο μας. Ευτυχώς δεν έτυχε το φλουρί.

Τώρα εμείς ένας, ένας ανάλογα με τα χαρτάκια μας διαλέγαμε κομμάτι. Διαλέξαμε κομμάτι και για τους φίλους μας που έλειπαν. Το φλουρί έτυχε στο συμμαθητή μας τον Κωνσταντίνο, όλοι χαρήκαμε!!! Η βασιλόπιτα πεντανόστιμη!!

Το δώρο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ¨Ταξίδι στην Ελλάδα", Ο φίλος μας το πήρε σπίτι του.