Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη και προσφορά στον πλησίον μας!!

 

Το πνεύμα των Χριστουγέννων προστάζει την αλληλεγγύη και την προσφορά. Η ανιδιοτελής προσφορά καλλιεργεί στο παιδί το αίσθημα του αλτρουισμού. Η προσφορά χαράς, η οποία επιβραβεύεται μέσα από ένα χαμόγελο και όχι από υλική ανταπόδοση, κρύβει όλο το νόημα των Χριστουγέννων.
Στα πλαίσια του 2ου κύκλου Δεξιοτήτων με τίτλο " Τι και αν είμαστε παιδιά, έχουμε όλοι δικαιώματα", η κ. Ευσταθίου Κατερίνα, μητέρα συμμαθητή μας, που είναι παιδαγωγός στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία ήρθε στις 3 Δεκεμβρίου " Ημέρα Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,  στο Νηπιαγωγείο μας και μας βοήθησε να κατανοήσουμε ότι όλοι είμαστε ίδιοι, διαφορετικοί, μοναδικοί. https://26nipchanion.blogspot.com/2022/12/3.html




Στο 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων αποφασίσαμε όλοι μαζί να κάνουμε μια προσφορά Αγάπης στο Κηφααμεα. Στείλαμε ένα email και ζητήσαμε τη βοήθεια της οικογένειας μας. Δημιουργήσαμε και διακοσμήσαμε το "κουτί της Αγάπης".



Αρχίσαμε να φέρνουμε τρόφιμα.

Η μέρα που όλοι περιμέναμε ήρθε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ήρθαν στο νηπιαγωγείο μας αντιπροσωπεία από το κηφααμεα κρατώντας ένα πολύ όμορφο δώρο για εμάς! 


Μιλήσαμε λίγο και στείλαμε, τις καλύτερες ευχές μας με μια  όμορφη κάρτα που προσφέραμε στους φίλους μας. 



Ευχαριστούμε για την όμορφη εμπειρία και τα θετικά συναισθήματα που μας δημιουργήσατε!