Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο!

 Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο σε θέματα που προάγουν την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, υλοποιεί μετά από πρόσκληση των νηπιαγωγείων, τη χρονική περίοδο Οκτώβριος 2022-Μάιος 2023 ενημερωτικές παρεμβάσεις στο χώρο των νηπιαγωγείων, βασιζόμενες στο εγκεκριμένο παιδαγωγικό εγχειρίδιο «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο.»


Στα πλαίσια του 2ου κύκλου Δεξιοτήτων με τίτλο " Τι και αν είμαστε παιδιά, έχουμε όλοι δικαιώματα", τη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου η κ. Ιωάννα Σισμανίδου είναι Κοινωνιολόγος, Msc Ειδική Παιδαγωγός, εργαζόμενη στο Κέντρο Πρόληψης ήρθε στο νηπιαγωγείο μας και πραγματοποίησε ενημερωτική παρέμβαση.

Έγιναν δραστηριότητες γνωριμίας και αυτοπαρουσίασης. 


Μετά από τη διήγηση ενός παραμυθιού σχετικού με "συναισθήματα" , έγινε παρουσίαση καρτών που παρουσίαζαν συναισθήματα. Οι κάρτες μπήκαν σε καπέλο και βοήθησαν στο παιχνίδι ρόλων και το χορό.



Μεταμόρφωσαν χάρτινα πιάτα σε μάσκες που εξέφραζαν ένα συναίσθημα που τα ίδια επέλεγαν. 


Τέλος δημιούργησαν το δέντρο των συναισθημάτων της τάξης μας. Διάλεγαν χρώματα που αντιστοιχούσαν σε συναισθήματα ( κίτρινο = χαρά, κόκκινο = θυμός κλπ) και έλεγαν πότε νιώθουν έτσι.






Ευχαριστούμε πολύ τη κ. Σισμανίδου και το Κέντρο Πρόληψης Χανίων.